Hokejaši Srbije izborili opstanak

Izvor: B92, 18.Apr.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hokejaši Srbije izborili opstanak

Reprezenacija Srbije u hokeju na ledu izborila je opstanak u A grupi Druge divizije prvenstva sveta pošto je u poslednjem kolu savladala Novi Zeland sa 17:0.

Reprezentacija Novog Zelanda od sledeće sezone takmičiće se u nižem rangu, grupi B Druge divizije.

Posle četiri vezana poraza reprezentacija Srbije je u poslednjoj utakmici šampionata u Rejkjaviku deklasirala selekciju Novog Zelanda i tako popravila utisak nakon slabih rezultata u prethodnim mečevima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Po tri gola za Srbiju postigli su Janković i Filipović, dva puta su strelci bili Ilić, Gabrić, Sretović i Kovačević, dok su po jednom mrežu pogodili Raković, Milovanović i Babić.

U drugom meču dana od 18.30 časova po našem vremenu sastaju se Estonija i Španija, u utakmici koja će odlučiti pobednika šampionata i putnika u viši rang - B grupu Prve divizije, dok će osvajača bronzane medalje u Rejkjaviku direktno odlučiti poslednji meč u kojem se od 22 časa sastaju Hrvatska i domaćin Island.

Mesto Novog Zelanda u A grupi Druge divizije sledeće godine zauzeće Belgija, koja je osvojila zlatnu medalju u B grupi svetskog prvenstva, od 2. do 8. aprila u Bugarskoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izborila opstanak

Izvor: RTS, 18.Apr.2012

Reprezenacija Srbije u hokeju na ledu izborila je opstanak u A grupi Druge divizije prvenstva sveta pošto je danas u poslednjem kolu šampionata u Rejkjaviku savladala selekciju Novog Zelanda sa 17:0 (7:0,6:0,4:0). ..Hokejaši Srbije opravdali su ulogu favorita u meču protiv najslabije ekipe šampionata...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.