Hapoel ubedljiv protiv Makabija u finalu izraleskog Liga Kupa

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapoel ubedljiv protiv Makabija u finalu izraleskog Liga Kupa

Ekipa za koji nastupa i nekadašnja NBA zveda Amari Stodemajer, savladala je izabranike Ezera Edelštajan i tako došla do prvog trofeja u novoj sezoni.

Ekipa za koju nastupaju dva bivša igrača Crvene zvezde Majk Cirbes i Gal Mekel, nije najbolje počela sezonu. U Tel Avivu su naviknuti na trofeje Makabija, a ovoga puta im se ka jednom isprečio Hapoel iz Jerusalima.

Na kraju je bilo 77-62 (24-13, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 14-22, 24-12, 15-15) za izabranike Simonea Pjaniđanija, više nego ubedljiv trijumf Hapoela nad najvećim timom u istoriji izraelske košarke.

Vodili su "Crveni" od prvog do poslednjeg minuta, i tako pokazali da je možda vreme da dominaciji tima iz Tel Aviva dođe kraj.

Najefikasniji u redovima Hapoela bio je bivì igrač Partizana Kurtis Džerels sa 19 poena, bivši igrač beogradskih "večitih" Tarens Kinsi je upisao 12 poena, dvocifren je bio još Bar Timor sa 13 postignutih koševa. Nekadašnja zvezda Finiks Sansa i Njujork Niksa Amari Stodemajer meč je završio sa devet poena.

U poraženoj ekipi najbolji je bio bivši košarkaš moskovskog CSKA Soni Vims sa 16 poena, bivši centar Zvezde Majk Cirbes je dodao 13, a dvocifren je bio i Rad sa 10 poena. Izraelac Gal Mekel, koji je takođe branio boje "crveno-belih" upisao je šest poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapoel preko Makabija do Liga kupa

Izvor: B92, 01.Okt.2016

Košarkaši Hapoela pobedili su Makabi sa 77:62 i osvojili Liga kup Izraela...Pobednike je predvodio bivši plej Partizana Kurtis Džerels sa 19 poena, Timor je dodao 13, a bivši igrač Crvene zvezde i Partizana Tarens Kinzi ubacio je 12...Na drugoj strani, Vims je ubacio 16, a prošlogodišnji centar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.