Đoković u finalu Rima

Izvor: B92, Beta, 02.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u finalu Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Rodžera Federera.

Đoković je protiv Federera slavio rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, a meč je obeležio povratak srpskog tenisera posle prekida zbog kiše pri vođstvu Švajcarca od 1:0 u setovima i 2:1 u drugom setu. U finalu Đoković će igrati sa prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobio Čileanca Fernanda Gonsalesa 6:3, 6:3.

Prvih osam gemova na meču obeležila je ujednačena igra, uz osvajanje gemova na svoj servis i Đokovića i Federera. Ipak, usledio je brejk Švajcarca, koji je potom poveo 5:4 i osvajanjem svog servisa rutinski osvojio prvi set.

Drugi set Federer je bolje počeo i posle brejka i osvajanja svog servisa poveo je sa 2:0, a Đoković je u sledećem gemu smanjio 2:1, ali je potom meč prekinut zbog kiše na sat vremena.

I nastavak meča, posle kiše protekao je u znaku Federera, koji je osvojio sledeći poen i poveo sa 3:1, ali se Đoković potom vratio u meč i dvema brejk loptama, kao i sa dva osvojena svoja servisa osvojio drugi servis rezultatom 6:3.

U trećem setu ponovila se slična priča sa početka drugog, posle osvajanja svojih servisa i rezultata 1:1, Federer je uz osvajanje svog servisa i brejka poveo 3:1, ali je usledio odličan povratak srpskog tenisera koji je osvojio sledećih pet poena i izborio plasman u finale turnira koji je prošle godine osvojio.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RIM: Nova Novakova lekcija Federeru (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Maj.2009

Kiša je prekinula polufinale Mastersa u Rimu pri vođstvu Švajcarca od 1:0 u setovima, a u nastavku dominirao je naš teniser, koji će se u finalu (nedelja 16.00) sastati protiv Rafaela Nadala, naravno

Nastavak na Mondo...

Kuznjecova i Safina u finalu Štutgarta

Izvor: RTS, 02.Maj.2009

U finalu turnira u Štutgartu igraće Ruskinje Svetlana Kuznjecova i prva teniserka sveta, Dinara Safina. ..Kuznjecova je postavljena za petog, Dementijeva za drugog nosioca. Meč trajao samo 67 minuta, a Kuznjecova je zemljakinju pobedila sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2...Kuznjecova će u finalu igrati...

Nastavak na RTS...

Novak preokretom do nove pobede nad Federerom, finale s Nadalom

Izvor: Blic, 03.Maj.2009, 00:37

Novak Đoković je pobedio u polufinalu turnira u Rimu Rodžera Federera sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:3) i u nedeljnom finalu (16 h, RTS, Sport klub) braniće titulu osvojenu prošle godine. Novaku je ovo treće vezano finale na turnirima masters serije u ovoj godini, a u glavnom gradu Italije za trofej će se...

Nastavak na Blic...

Nole u odbrani Rima

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2009

Naš teniser danas brani "Foro Italico" protiv trostrukog šampiona rimskog Mastersa, Rafaela Nadala. Meč repriza nedavnog finala u Monaku. Đoković jedini igrač ove sezone koji je Nadalu na šljaci uzeo set ove sezone. Španac dobio svih sedam mečeva protiv Noleta na šljaci. U finalu dubla Zimonjić...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.