Subota, 02.05.2009.

14:54

Đoković u finalu Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Rodžera Federera.

Izvor: B92

Default images

Đoković je protiv Federera slavio rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:3, a meč je obeležio povratak srpskog tenisera posle prekida zbog kiše pri vođstvu Švajcarca od 1:0 u setovima i 2:1 u drugom setu. U finalu Đoković će igrati sa prvim teniserom sveta Rafaelom Nadalom, koji je dobio Čileanca Fernanda Gonsalesa 6:3, 6:3.

Prvih osam gemova na meču obeležila je ujednačena igra, uz osvajanje gemova na svoj servis i Đokovića i Federera. Ipak, usledio je brejk Švajcarca, koji je potom poveo 5:4 i osvajanjem svog servisa rutinski osvojio prvi set.
Beta
Drugi set Federer je bolje počeo i posle brejka i osvajanja svog servisa poveo je sa 2:0, a Đoković je u sledećem gemu smanjio 2:1, ali je potom meč prekinut zbog kiše na sat vremena.

I nastavak meča, posle kiše protekao je u znaku Federera, koji je osvojio sledeći poen i poveo sa 3:1, ali se Đoković potom vratio u meč i dvema brejk loptama, kao i sa dva osvojena svoja servisa osvojio drugi servis rezultatom 6:3.

U trećem setu ponovila se slična priča sa početka drugog, posle osvajanja svojih servisa i rezultata 1:1, Federer je uz osvajanje svog servisa i brejka poveo 3:1, ali je usledio odličan povratak srpskog tenisera koji je osvojio sledećih pet poena i izborio plasman u finale turnira koji je prošle godine osvojio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

381 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: