Đoković: Spreman sam za turnire na šljaci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Spreman sam za turnire na šljaci

MONTE KARLO -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da potpuno spreman očekuje start masters turnira u Monte Karlu, gde aktuelni šampion Rafael Nadal juriša na osmu uzastopnu titulu.

"Nadal je najveći mogući izazov na šljaci. On je kralj šljake, najbolji teniser koji je ikada igrao na toj podlozi. Međutim, ja jedva čekam da takmičenje počne, jer sam uveren da ću biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpuno spreman", izjavio je Đoković, koji je ove sezone trijumfovao na Australijen Openu i na mastersu u Majamiju.

Srbin će takođe "juriti" Španca i na Rolan Garosu, nakon što je osvojio tri poslednja gren-slem turnira.

"Svestan sam da moram da budem u vrhunskoj formi, jer je šljaka izuzetno zahtevna podloga, a činjenica je da Nadal igra najbolji tenis u Monte Karlu i Rolan Garosu. Ipak, situacija je sada drukčija, stvari su se promenile u odnosu na poslednjih nekoliko godina", rekao je Đoković, koji je pobedio Nadala u poslednjih sedam mečeva, uključujući finala mastersa u Madridu i Rimu, što su jedina dva poraza Španca na šljaci u 2011. godini.

Svetski reket broj jedan prošle godine nije igrao u Monte Karlu zbog povrede kolena, tako da će mu svaka pobeda u nastupajućoj nedelji doneti nove ATP bodove. Đoković je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, a u startnom meču sastaje se sa pobednikom između Italijana Andreasa Sepija i kvalifikanta.

Biće ovo šesto šesto Đokovićevo učešće na prestižnom turniru. Od 16 odigranih mečeva dobio je 11, a najbolji rezultat ostvario je 2009. godine, kada je u finalu posle tri seta poražen od Nadala.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Najveći izazov na šljaci je pobeda nad Nadalom

Izvor: Sportal.rs, 16.Apr.2012

Da li će Novak Đoković biti čovek koji će prekinuti sedmogodišnju dominaciju Rafaela Nadala u Monte Karlu, pitaju se i organizatori čuvenog Mastersa na šljaci,

Nastavak na Sportal.rs...

Nole: Spreman sam za Nadala

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2012

Najbolji igrač na svetu Novak Đoković, rekao je da potpuno spreman očekuje start masters turnira u Monte Karlu, gde aktuelni šampion Rafael Nadal juriša na osmu uzastopnu titulu:. . – Nadal je najveći mogući izazov na šljaci. On je kralj šljake, najbolji teniser koji je ikada igrao na toj...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Đoković: Nadal je najveći izazov na šljaci

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2012, 00:52

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, raduje se novim izazovima i dijelu sezone na šljaci, koju će početi nastupom u drugom kolu mastersa u Monte Karlu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.