Nadal najveći izazov

Izvor: RTS, 16.Apr.2012, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal najveći izazov

Nadal je najveći mogući izazov na šljaci. On je kralj šljake, najbolji teniser koji je ikada igrao na toj podlozi. Međutim, ja jedva čekam da takmičenje počne, jer sam uveren da ću biti potpuno spreman, rekao je Novak Đoković uoči nastupa na Mastersu u Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da potpuno spreman očekuje start Masters turnira u Monte Karlu gde aktuelni šampion Rafael Nadal juriša na osmu uzastopnu titulu.

"Nadal je najveći mogući izazov na šljaci. On je kralj šljake, najbolji teniser koji je ikada igrao na toj podlozi. Međutim, ja jedva čekam da takmičenje počne, jer sam uveren da ću biti potpuno spreman", izjavio je Đoković, koji je ove sezone trijumfovao na Australijan openu i na mastersu u Majamiju.

Srbin će takođe "juriti" Španca i na Rolan Garosu, nakon što je osvojio tri poslednja grend slem turnira.

"Svestan sam da moram da budem u vrhunskoj formi, jer je je šljaka izuzetno zahtevna podloga, a činjenica je da Nadal igra najbolji tenis u Monte Karlu i Rolan Garosu. Ipak, situacija je sada drukčija, stvari su se promenile u odnosu na poslednjih nekoliko godina", rekao je Đoković, koji je pobedio Nadala u poslednjih sedam mečeva, uključujući finala mastersa u Madridu i Rimu, što su jedina dva poraza Španca na šljaci u 2011. godini.

Svetski reket broj jedan prošle godine nije igrao u Monte Karlu zbog povrede kolena, tako da će mu svaka pobeda u nastupajućoj nedelji doneti nove ATP bodove. Đoković je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu, a u startnom meču sastaje se sa pobednikom između Italijana Andreasa Sepija i kvalifikanta.

Biće ovo šesto šesto Đokovićevo učešće na prestižnom turniru. Od 16 odigranih mečeva dobio je 11, a najbolji rezultat ostvario je 2009. godine, kada je u finalu posle tri seta poražen od Nadala.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.