Denis najbrži na startu Tur de Fransa, oborio rekord iz 1994.

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis najbrži na startu Tur de Fransa, oborio rekord iz 1994.

Australijski biciklista Ron Denis pobednik je prve etape ovogodišnjeg, 102. izdadnja najprestižnije trke na svetu Tur de Fransa, koja je počela u Holandiji.

Denis je individualni hronometar u dužini od 13,8 kiliomtera prešao za 14 minuta i 56 sekundi. On je ostvario prosečnu brzinu od 55,4 kilometra na sat, što je ujedno i rekord na Tur de Fransu kada je ova disciplina u pitanju.

Prethodni rekord držao je Kris Bordman, koji je 1994. godine zabeležio prosečnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brzinu od 55,2 kilometra na sat.

Drugo i treće mesto sa pet, odnosno šest, skundi zaostatka zauzeli su specijalci za individualni hronometar Britanac Toni Martin i Švajcarac Fabijen Kanćelara.

Branilac titule Vićenco Nibali iz Astane stazu je završio za 15.39 minuta, 15 sekundi brže od Španca Alberta Kontadora i 18 sekundi ranije u odnosu na Kolumbijca Naira Kintane.

Naredna etapa vozi se u nedelju od Utrehta do Neltje Jansa i duga je 166 kilometara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.