Čelsijevom dželatu i dalje prete

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsijevom 'dželatu' i dalje prete

Dva penala dosuđena za Barselonu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona sa Milanom ponovo su aktuelizovali priču da sudije pomažu katalonskom timu.

Jedan od najilustrativnijih primera jeste duel između Čelsija i Barselone 2009. godine, kada je sudija Tom Hening Ovrebo doneo niz odluka na štetu Čelsija i koštao je londonski tim plasmana u finale Lige šampiona. Tri godine kasnije, norveški arbitar i dalje dobija preteće i-mejlove od navijača Čelsija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

„Te pretnje potrajale su neko vreme, a i sada dobijem tri-četiri mejla godišnje od navijača Čelsija. To nije lepo, ali nije ni previše ozbiljno. Ne dozvoljavam da to uznemiri mene i moju porodicu, a njima ni ne pokazujem te mejlove", kaže 45-godišnji Ovrebo, koji i dalje sudi u prvom rangu takmičenja u Norveškoj.

Čelsijevi igrači čak četiri puta su tražili jedanaesterac, Ovrebo nije dosudio nijedan, a posle meča skoro svi igrači verblano su nasrnuli na njega, najviše Drogba i Bosingva koji su i kažnjeni sa po četiri i tri utakmice neigranja.

„Kada sada premotam film, neke stvari bih sigurno drugačije uradio. Mnogo sam naučio iz tog iskustva, ali svaki sudija saglasan je da se događaju dobri i loši dani, sve je to deo posla. Ne mogu da žalim za jednim mečom, život ide dalje".

Ćelsi i Barselona tri godine kasnije sastaju se u istoj fazi LŠ, a Ovrebo kaže da će gledati mečeve.

„Naravno. Uprkos svemu što se desilo, i dalje volim da gledam Ligu šampiona, naročito velike utakmice u kasnijim fazama".
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sudiji Ovrebu i dalje stižu preteće poruke

Izvor: Sportske.net, 06.Apr.2012, 08:26

Delilac pravde na polufinalnom meču Lige Šampiona između Čelzija i Barselone od pre tri godine i dalje dobija preteće poruke od navijača "Plavaca".

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.