Čelnici Sijene obavezali igrače da idu na poligraf

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici Sijene obavezali igrače da idu na poligraf

Čelnici italijanskog fudbalskog prvoligaša Sijene odlučili su da u borbi protiv dopinga igračima uvedu obavezu da idu na poligraf, objavili su lokalni mediji.

Fudbaleri tog kluba, će kako se najavljuje, ubuduće će u prisustvu "detektora laži" morati da dokazuju da nisu uzimali nedozvoljena stimulativna sredstva.

Sijena će u predstojećem prvenstvu koristiti poligraf koji je osmislio i programirao provesor Univerziteta u Padovi Đuzepe Sartori, a tu mašinu spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su da ponude i ostalim klubovima.

"Poligraf smo već koristili prilikom pregovora sa igračima za koje smo bili zainteresovani. Uvereni smo da je to ispravan metod i mislim da će ga uskoro prihvatiti i ostali timovi", rekao je šef medicinske službe tog kluba Umerto Zerbini.  On je naveo da ispitivanje na poligrafu traje oko 15 minuta, tokom koga se igraču postavi 70 pitanja , a uređaj određuje da li su odgovori koje je on dao tačni ili ne.

"To je naš način da se zaštitimo od neodgovornih fudbalera. Ukoliko igrač bude pozitivan na doping kontroli klub ima višestruke gubitke, od rezultatskih do odustajanja sponzora", zaključio je Zerbini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poligraf testira fudbalere Sijene

Izvor: B92, 17.Avg.2009

Čelnici italijanskog fudbalskog prvoligaša Sijene odlučili su da u borbi protiv dopinga igračima uvedu obavezu da idu na poligraf...Prema pisanju Italijanskih medija Fudbaleri tog kluba, će ubuduće u prisustvu detektora laži morati da dokazuju da nisu uzimali nedozvoljena stimulativna sredstva....

Nastavak na B92...

I to se dešava: Igrači zbog dopinga na poligrafu

Izvor: Sportal.rs, 17.Avg.2009

Čelnici italijanskog prvoligaša Sijene, odlučili su da u borbi protiv dopinga igračima uvedu obavezu da idu na poligraf, objavili su lokalni mediji.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.