Čelnici Sijene obavezali igrače da idu na poligraf

Čelnici italijanskog fudbalskog prvoligaša Sijene odlučili su da u borbi protiv dopinga igračima uvedu obavezu da idu na poligraf, objavili su lokalni mediji.

Fudbaleri tog kluba, će kako se najavljuje, ubuduće će u prisustvu "detektora laži" morati da dokazuju da nisu uzimali nedozvoljena stimulativna sredstva.

Sijena će u predstojećem prvenstvu koristiti poligraf koji je osmislio i programirao provesor Univerziteta u Padovi Đuzepe Sartori, a tu mašinu spremni su da ponude i ostalim klubovima.

"Poligraf smo već koristili prilikom pregovora sa igračima za koje smo bili zainteresovani. Uvereni smo da je to ispravan metod i mislim da će ga uskoro prihvatiti i ostali timovi", rekao je šef medicinske službe tog kluba Umerto Zerbini.  On je naveo da ispitivanje na poligrafu traje oko 15 minuta, tokom koga se igraču postavi 70 pitanja , a uređaj određuje da li su odgovori koje je on dao tačni ili ne.

"To je naš način da se zaštitimo od neodgovornih fudbalera. Ukoliko igrač bude pozitivan na doping kontroli klub ima višestruke gubitke, od rezultatskih do odustajanja sponzora", zaključio je Zerbini.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије