Belgijanci izbegli nesreću

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Dec.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci izbegli nesreću


Avion tupoljev-154 koji se prepolovio prilikom prinudnog sletanja u Moskvi u subotu, prevozio je nekoliko dana ranije belgijsku fudbalsku reprezentaciju na prijateljsku utakmicu sa Rusijom.
I tada su neki putnici primetili da je letilica neuobičajeno bučna, prenosi novinska agencija Belga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Pri prinudnom sletanju aviona na moskovski aerodrom u subotu dve osobe su poginule a desetine ih je povrđeno. Avion sa 160 putnika, koji je bio prinuđen da sleti ubrzo posle poletanja pošto su mu otkazala sva tri motora, prepolovio se pri sletanju.
- Nekoliko novinara smatralo je da je naš avion bučniji nego što je normalno – istakao je porptarol Belgijske fudbalske unije Nikola Korni, u odgovoru na novinarsko pitanje o riziku koji su, gledano unazad, belgijski reprezentatnivci snosili prilikom tog leta iz Brisela za Rusiju.
On je dodao da niko drugi, uključujući i selektora Žorža Likensa i njega samog, nisu primetili ništa neuobičajeno. Avion je tada zbog magle sleteo u Moskvu, gde je belgijska delegacija prenoćila. Prijateljska utakmica sa Rusijom odrzana je sledećeg dana u Voronježu, 500 kilometara od Moskve.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion se raspao prilikom sletanja

Izvor: VOA, 05.Dec.2010

Prilikom prinudnog sletanja ruskog putničkog aviona, letelica se raspala i dve osobe su poginule, a 83 osobe povređene

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.