Bazel iznenadio Bajern, Inter pao u nadoknadi

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Feb.2012, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazel iznenadio Bajern, Inter pao u nadoknadi

Veliko iznenađenje priredio je Bazel u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Švajcarski klub je na svom stadionu savladao minhenski Bajern sa 1:0, a istim rezultatom Olimpik je u Marselju pobedio Inter.

Bazel – Bajern 1:0 (0:0)
STADION: Sent Jakob Park. GLEDALACA: 40.000. SUDIJA: Nikola Ricoli (Italija). STRELAC: 1:0 Štoker – 86.
BAZEL: Zomer, Štajnhofer, Abraham, Dragović, Park, Šaćiri (Od 83. Zua), Hugel, Džaka, F. Fraj (od 66. Štoker), Streler, A. Fraj (od 90. Kabral).
BAJERN: Nojer, Rafinja, Boateng, Badštuber, Lam, Alaba, Timoščuk, Kros (od 82. Olić), Riberi (od 71. Miler), Roben, Gomez.
Strelac jedinog gola na utakmici bio je Valentin Stoker u 86. minutu, posle asistencije Žaka Zue.
Bazel je na Sent Jakobs parku u prvom poluvremenu odigrao veoma hrabro i u tom periodu bio je opasniji po protivnički gol. Kapiten Marko Streler je u dva navrata bio u prilici da zatrese mrežu, ali mu to nije pošlo za rukom, a šansu je propustio i Džerdan Šaćiri koji će od leta igrati upravo za Bajern.
U nastavku utakmice ekipa iz Minhena je bila nešto bolja, ali je evidentno da najtrofejniji nemački klub sada nije u formi. Najbolje prilike za Bajern u drugom poluvremenu propustili su Filip Lam i Mario Gomez, a golman Bazela Jan Somer fantastično je intervenisao.

Marselj – Inter 1:0 (0:0)
STADION: Velodrom. GLEDALACA: 37.346. SUDIJA: Ćunejt Ćakir (Turska). STRELAC: Andre Aju – 90+3.
MARSELJ: Mandanda, Azpliketa (od 80. Fani), Nkulu, Morel, Dijavara, Alu Dijara, Šejru (od 84. Kabore), Amalfitano, Valbuena, Brandao (od 73. DŽ. Aju), A. Aju.
INTER: Žulio Cesar, Kivu, Lusio, Samjuel, Majkon (od 46. Nagatomo), Zaneti, Stanković, Kambijaso, Snajder, Zarate (od 63. Obi), Forlan. 

Inter je u duelu sa Olimpikom imao inicijativu, ali su se domaćini na kraju radovali pogotku Andrea Ajeva u sudijskoj nadoknadi vremena.
Čuvar mreže Olimpika Stiv Mandanda je u 11. minutu dobro intervenisao nakon pokušaja Dijega Forlana, a finišu prvog dela meča dobru šansu „upropastio” je Mauro Zarate.
Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković je u 74. minutu zamalo postigao gol, kada je zakačio loptu posle slobodnog udarca Veslija Snajdera.
Kada su svi očekivali da se utakmica završi bez golova, Matje Valbuena je odlično izveo korner, a Ajev se našao na pravom mestu i naneo Interu četvrti uzastopni poraz, računajući sva takmičenja.
Revanš utakmice igraju se 13. marta u Minhenu i Milanu.

Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Aju tuširao Inter u nadoknadi vremena

Izvor: Sportal.rs, 23.Feb.2012

Taktičko nadmudrivanje Marseja i Intera u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona umalo je za epilog imalo najnepopularniji rezultat u fudbalu, ali onda je na scenu stupio Aju i u sudijskoj nadoknadi vremena glavom savladao do tada odličnog Žulia Cezara za konačnih 1:0.

Nastavak na Sportal.rs...

Bazel iznenadio Bajern, Andre Ajev srušio Inter

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2012

BAZEL - Fudbaleri Bazela napravili su večeras veliko iznenađenje u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, nakon što su na svom stadionu savladali minhenski Bajern sa 1:0, a istim rezultatom Olimpik je u Marseju pobijedio Inter.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bazel iznenadio Bajern, Inter pao u nadoknadi

Izvor: Utakmica.rs, 23.Feb.2012

Veliko iznenađenje priredio je Bazel u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Švajcarski klub je na svom stadionu savladao minhenski Bajern sa 1:0, a istim rezultatom Olimpik je u Marselju pobedio Inter. Bazel – Bajern 1:0 (0:0) STАDION: Sent Jakob Park...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.