BG: Kočetov kvintet u DOB-u za dž

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Kočetov kvintet u DOB-u "za dž"

U okviru serijala besplatnih matine koncerata "Džez za Dž" grupa "Kočetov kvintet" održaće koncert u Domu omladine Beograda u subotu 23. maja u 13 sati u sali Amerikana.

"Kočetov Kvintet" nastao je u oktobru 2013. Osnivači benda Ksenija i Maks Kočetovi, koji su uglavnom i autori svih kompozicija, okupili su dugogodišnje prijatelje i kolege, izvanredne muzičare sa namerom da svoju muziku predstave u zemlji u inostranstvu.

Trenutno se Kočetov Kvintet smatra džez >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastvom sa najatraktivnijim repertoarom u regionu, a krajem 2014. su izdali debitantski album pod nazivom " It's time for jazz" , navodi se u saopštenju DOB-a.

"Moram priznati da smo dobili veliku podršku i pohvale od kolega i džez kritičara širom sveta. Za nas to predstavlja veliku stimulaciju za dalji rad, kreativnost i razvoj", navela je Ksenija Kočetova.

Ona je ukazala da će bendu ovo biti prvi koncertni nastup u Beogradu i da će izvoditi samo numere sa albuma " It's time for jazz " i dodala da im je do kraja godine u planu promocija ovog albuma na međunarodnoj džez sceni, a otpočele su i pripreme drugog albuma.

"Kočetov Kvintet" čine Maks Kočetov (saksofonista), Branko Marković (kontrabasista), Ksenija Kočetova (vokal), Aca Pejčić (pijanista) i Aleksandar Cvetković (bubnjar).

Ksenija Kočetova smatra da projekte kao što je "Džez za Dž“ treba podržavati posebno zbog mlađih generacija koje se na ovaj način mogu zainteresovati za džez.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.