22. maj  2015. 23.20  | Izvor: Tanjug

BG: Kočetov kvintet u DOB-u "za dž"

BEOGRAD -

U okviru serijala besplatnih matine koncerata "Džez za Dž" grupa "Kočetov kvintet" održaće koncert u Domu omladine Beograda u subotu 23. maja u 13 sati u sali Amerikana.

"Kočetov Kvintet" nastao je u oktobru 2013. Osnivači benda Ksenija i Maks Kočetovi, koji su uglavnom i autori svih kompozicija, okupili su dugogodišnje prijatelje i kolege, izvanredne muzičare sa namerom da svoju muziku predstave u zemlji u inostranstvu.

Trenutno se Kočetov Kvintet smatra džez sastvom sa najatraktivnijim repertoarom u regionu, a krajem 2014. su izdali debitantski album pod nazivom " It's time for jazz" , navodi se u saopštenju DOB-a.

"Moram priznati da smo dobili veliku podršku i pohvale od kolega i džez kritičara širom sveta. Za nas to predstavlja veliku stimulaciju za dalji rad, kreativnost i razvoj", navela je Ksenija Kočetova.

Ona je ukazala da će bendu ovo biti prvi koncertni nastup u Beogradu i da će izvoditi samo numere sa albuma " It's time for jazz " i dodala da im je do kraja godine u planu promocija ovog albuma na međunarodnoj džez sceni, a otpočele su i pripreme drugog albuma.

"Kočetov Kvintet" čine Maks Kočetov (saksofonista), Branko Marković (kontrabasista), Ksenija Kočetova (vokal), Aca Pejčić (pijanista) i Aleksandar Cvetković (bubnjar).

Ksenija Kočetova smatra da projekte kao što je "Džez za Dž“ treba podržavati posebno zbog mlađih generacija koje se na ovaj način mogu zainteresovati za džez.

Tagovi