Atletski savez dobio novog-startog predsednika

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletski savez dobio novog-startog predsednika

Predsednik atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ponovo je izabran na tu funkciju.

Veselin Jevrosimović je ranije ovog meseca podneo ostavku, godinu dana pre isteka mandata, ali se i odmah kandidovao za isto mesto za period od 2016. do 2020. godine.

Na vandrednoj Skupštini saveza, koja je održana u novoj Atletskoj dvorani u Beogradu, Jevrosimović je bio jedini kandidat i dobio je jednoglasnu podršku prisutnih delegata. Za izbor Jevrosimovića glasalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 59 prisutnih delegata, od 93 koliko broji skupština Saveza.

Jevrosimović je pojasnio zašto se odlučio na taj korak, odnosno zašto je zakazana vanredna Skupština.

"Ja sam predsednik koji sebi postavlja cilj, a ako ostvarim taj cilj, odmah zadajem novi. Sve ono što smo obećali u prethodnom mandatu, ispunili smo. Za novi cilj trebam vašu saglasnost i iz tog razloga je sazvana ova Skupština", rekao je Jevrosimović

"Pored toga, želim da redovnu Skupštinu vežemo za olimpijski ciklus, da uvedemo malo reda, da se zna kada je skupština. I to je jedan od razloga", dodao je Jevrosimović.

Kao glavni cilj Saveza u sledećem periodu Jevrosimović je naveo poboljšanje finansijske situacije u klubovima.

"Naš cilj u narednom mandatu su, pre svega, klubovi i poboljšanje finansijske situacije u klubovima i poboljšanje finansijske situacije atletskih radnika, odnosno trenera. Za nas kao Atletski savez Srbije glavne zvezde su treneri, jer, ako nemate dobre trenere, nećete imati ni dobre atletičare. Tako da je naš cilj da u naredne četiri godine idemo od opštine do opštine i da pregovarima sa čelnicima tih opština za što bolje uslove kako za naše klubove, tako i za trenere", rekao je Jevrosimović.

On je podsetio da je dosta razmišljao da li želi da se kandiduje 2009. godine, jer nije želeo da bude "predsednik na papiru", već je želeo da aktivno učestvuje u radu Saveza.

"Pre šest godina zatekao sam kraljicu sportova na kolenima, zatekao sam Savez koji je bio podeljen u klanove. Na prvoj skupštini, kada ste me izabrali, iza mojih leđa nije bio nijedan sponzor, sada ih ima dosta, i to je jedan od rezultata rada u ovih šest godina. Ponosan sam što smo za vreme mog mandata ovojili 383 medalje na evropskim i svetskim takmičenjima. Verujte mi, 2009. godine to nisam mogao da pretpostavim ni u najludjem snu", rekao je Jevrosimović.

Jevrosimović je naveo da je u prethodnom periodu atletika vraćena "javnosti i medijima" i istakao da je Atletski savez Srbije s pravom najbolji sportski savez u zemlji.

On je rekao da je u prethodnom periodu izgradjeno sedam atletskih stadiona, kao i dvorana na Banjici.

"Imamo zavidnu infrastruktiru u odnosu na 2009, ne mogu da kažem da nisam zadovoljan. Jedna trka je završena, ovo ostaje našim generacijama, a novu trku krećemo od nule. Štoperica se uključije i merimo novo vreme. Ima još dosta toga da se radi, imamo veliki izazov do 2020. i ja se nadam da ću i tada stajati pred vama i da ćemo gledati film o tome šta smo sve uradili za četiri godine", naveo je Jevrosimović.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.