Angola rutinski do trijumfa

Izvor: MVP.rs, 30.Avg.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angola rutinski do trijumfa

Odigrana je treća utakmica na Svetskom kupu u Španiji.

U jednom, za mnoge ne tako atraktivnom duelu, koji je odigran u sklopu D grupe Mundobasketa, sastali su se Angola i Koreja, a do prva dva boda je došla afrička reprezentacija. Rezultat je bio 80:69.

Od samog starta je Angola krenula agresivno, pa je stekla višak od čak 18 poena posle 20 minuta igre. Ipak, borbeni košarkaši Koreje se nisu predavali. Treću deonicu su odigrali fantastično i u odlučujući period >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << ušli sa samo četiri poena zaostatka. Ali, Angola nije dozvolila preokret, već je narednu četvrtinu završila rezultatom 28:21.

Igrač utakmice je bio Janik Moreira sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 skokova. Pratio ga je Olimpio Sipriano sa takođe 16 poena. U poraženoj selekciji se istakao Sunhjung Kim sa 15 poena, četiri uhvaćene lopte i pet asistencija.

Sledeću utakmicu Angola igra protiv Litvanije u nedelju, dok se isti dan Koreja sastaje sa Australijom.

(foto: FiBA)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.