FSS se ogradio: Ne mešamo se u izbore FK Partizan

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS se ogradio: "Ne mešamo se u izbore FK Partizan"

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović poručio je Nenadu Bjekoviću, ali i svim ostalim članovima Skupštine FK Partizan da "srpska kuća fudbala" nema nameru da se meša u izbor novog predsednika kluba iz Humske.

Privremeno rukovodstvo fudbalskog kluba Partizan zakazalo je novu izbornu Skupštinu za 24. oktobar, a očekuje se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << aktuelni čelnici izguraju kandidaturu Milorada Vučelića i da predsednik JSD Partizan preuzme rukovođenje nad fudbalskim klubom.

Vođa "opozicije" Nenad Bjeković i delegati koji ga podržavaju ne žele da učestvuju u radu Skupštine dok sud ne donese odluku o legitimnosti odluka koje je aktuelno rukovodstvo povlačilo u prethodnom periodu.

Tim povodom je Nenad Bjeković zatražio da Fudbalski savez Srbije zauzme svoj stav i reaguje zbog navodnog kršenja propisa od strane vladajuće garniture u klubu iz Humske. Večeras se oglasio potpredsednik FSS Goran Milanović i poručio da "srpska kuća fudbala" nema nameru da se meša u izbore.

"Fudbalski savez Srbije je krovna organizacija srpskog fudbala koja okuplja sve klubove na teritoriji Republike Srbije i kao takva ona ne učestvuje u izbornim procedurama bilo kog kluba, pa tako ni Partizana" objasnio je Goran Milanović a prenose "Večernje Novosti".

Predsednik FK Jagodina i bivši predsednik Zajednice Superligaša podseća da je Savez dao sve od sebe da pomiri "zaraćene" strane u Partizanu i obezbedi da izborna Skupština bude održana u fer atmosferi.

"Hoće li doći do održavanja Skupštine Partizana i izbora novog rukovodstva, nije pitanje za rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije već isključivo za delegate Skupštine kluba. U svojstvu potpredsednika FSS želim da obavestim javnost da se naš savez povodom ove teme neće više oglašavati" zaključio je Milanović.

Fudbalski klub Partizan već deset meseci funkcioniše bez predsednika i Upravnog odbora, a u tom periodu je dva puta bezuspešno pokušano održavanje izborne Skupštine.

Narednog ponedeljka delegati bi trebalo da se okupe u "Zemunelu" i ukoliko je aktuelno rukovodstvo obezbedilo kvorum i većinu Milorad Vučelić će preuzeti predsedničku fotelju koja je upražnjena od odlaska Nenada Popovića.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.