Dramatičan kraj evropske sage - Partizan nije mogao bez pola tima!

Izvor: Sportske.net, 22.Feb.2017, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatičan kraj evropske sage - Partizan nije mogao bez pola tima!

Košarkaški klub Partizan NIS završio je učešće na startu plej-of faze FIBA Lige šampiona, pošto je u revanšu sa PAOK-om doživeo poraz.

Nakon šesnaest odigranih utakmica u novoformiranom takmičenju pod okriljem FIBA košarkaši Partizana oprostili su se od Lige šampiona za ovu sezonu.

Desetkovani sastav vicešampiona Srbije poražen je u revanš susretu od PAOK-a rezultatom 82:78 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << (18:16, 29:16, 17:18, 16:28) pa je grčki tim slavio ukupnim rezultatom 156:154 i obezbedio plasman u osminu finala.

Beogradski crno-beli nastupili su bez pomoći Vilijama Hečera, Vanje Marinkovića, Miloša Koprivice, Kenana Karahodžića i Džamonta Gordona koji je bio u protokolu ali nije ulazio u igru.

Počelo je serijom trojki gostujuće ekipe koja je za nešto više od četiri minuta igre napravila dvocifrenu razliku i stigla do 12 poena prednosti (6:18).

Samo u prvih šest minuta domaći su napravili šest grešaka što je direktno uticalo na rezultat, ali je potom usledio fantastičan završetak prvog kvartala ekipe Partizana. Minut i po je bilo potrebno Partizanu da napravi seriju 10:0 i u potpunosti se vrati u meč do odlaska na prvu pauzu.

Serija koju su beogradski crno-beli započeli u završnici prve četvrtine produžena je na startu drugog kvartala, pa su domaći napravili 18:0 i preuzeli vođstvo (24:18).

Nakon nešto više od pet minuta igre PAOK je uspeo da prekine seriju Partizana posle čega je usledio novi pad u igri beogradskih crno-belih. Serijom grešaka košarkaši Partizana daju protivniku šansu da se ponovo odlepi što su gosti iskoristili na najbolji mogući način.

Samo u prvom poluvremenu PAOK je postigao 16 poena nakon grešaka košarkaša Partizana, a treba reći da su gosti nakon 20 minuta igre imali 15 poena prednosti (32:47)!

Kako su košarkaši Partizana odigrali treću četvrtinu dobro je što PAOK nije ušao u poslednju deonicu sa 30 poena razlike! Ništa ekipi Nenada Čanka nije polazilo za rukom u trećem periodu, a PAOK je preko Mekfedena trojkama uvećavao prednost do maksimalnih +24 poena razlike.

Završnicu treće četvrtine domaći koriste da naprave seriju 10:0 koja im je dala šansu da mogu da se vrate u meč, ali je u četvrtoj četvrtini bilo previše propuštenih prilika.

Najviše što su domaći uspeli bilo je da smanje razliku na jednocifreni zaostatak, ali su u tim momentima promašivani ziceri (Robinson i Birčević) nakon čega je PAOK ponovo napravio nešto ozbiljniju razliku.

Uprkos svemu rečenom Partizan je u poslednjem minutu uspeo da uvede meč u dramatičnu završnicu i da priđe dovoljno blizu da bi se govorilo o odvođenju meča u produžetak.

Poslednji napad imali su domaći, trojka je značila plasman u osminu finala, dva poena bila su dovoljna za produžetak, a završilo se tako što domaći nisu uputili šut već su 23. greškom stavili tačku na večerašnji meč.

Više je uzroka zbog kojih je Partizan izgubio večerašnju utakmicu i ispao iz Evrope, a svakako da je osnovni skraćena rotacija i izostanak najboljih pojedinaca. Partizan nije imao raspoloženog igrača u napadu, a kada se uzmu u obzir loši procenti u šutu i gomila grešaka usled dekoncentracije jasno je da beogradski crno-beli nisu imali šanse.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je kapiten Novica Veličković sa 19 poena i 8 skokova, a pratili su ga Birčević, Andrić i Pot sa po 11 poena.

Tejdus Mekfejden je vodio PAOK do pobede sa 26 poena, 5 skokova i 7 asistencija, dok je Džordan Sajbert postigao 16 poena.

PAOK će u osmini finala ukrstiti koplja sa drugoplasiranom ekipom španske ACB lige, Tenerifeom, a za Partizan se evropska saga večeras završava što možda i nije toliko loše kada se uzmu u obzir svi problemi sa kojima se susreće klub iz Humske.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Finale Lige Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

"Grobari" imaju razumevanja, zna se koga najviše hvale (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 22.Feb.2017

Navijači Partizana nisu bili nezadovoljni nakon ispadanja iz FIBA Lige šampiona...Partizan danas nije uspeo da prođe u narednu fazu FIBA Lige šampiona, bolji u dvomeču bio je PAOK, bratski klub iz Soluna...Ipak, donekle se ovakav razvoj situacije i mogao očekivati, imajući u vidu da je ekipa Partizana...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.