MOK danas odlučuje o Kosovu

Izvor: B92, 22.Okt.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK danas odlučuje o Kosovu

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatraće mogućnost davanja Kosovu olimpijskog statusa, saopštio je portparol MOK-a Mark Adams.

"Mogu da potvrdim da će se o statusu Kosova pričati u toku današnjeg dana (sreda)", rekao je Adams Rojtersu.

Olimpijski komitet Srbije je u utorak najavio da će MOK verovatno promeniti odluku i omogućiti Kosovu ponupravno članstvo u ovu organizaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako je OKS tome godinama protivi.

OKS se od 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, bori uz pomoć državnih organa da ne postane član MOK-a sve dok ne dobije status člana u Ujedinjenim nacijama.

Međunarodni olimpijski komitet trenutno ima 204 čalnice na pet kontinenata, među kojima su zemlje ali i pojedine teritorije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Međunarodni olimpijski komitet u petak o prijemu Kosova

Izvor: Politika, 22.Okt.2014

LONDON – Međunarodni olimpijski komitet (MOK) raspravljaće u petak o zahtevu Kosova da postane član te organizacije...U švajcarskom Montreu danas je počeo sastanak Izvršnog odbora MOK-a na čijem je dnevnom redu i inicijativa za prijem Kosova, a to pitanje biće razmotreno zadnjeg dana sastanka,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.