Novak Đoković: Sve mi je krenulo nabolje od kada sam postao otac

Izvor: Story, 06.Feb.2016, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković: Sve mi je krenulo nabolje od kada sam postao otac

Pred početak turnira u Melburnu, srpski teniser Novak Đoković otkrio je kako želi da ima još dece, ali i koliko mu znači slobodno vreme koje posvećuje samo supruzi Jeleni i njihovom sinu Stefanu

Foto: Profimedia

Drugu polovinu januara zaljubljenicima u beli sport i ove godine obeležiće najbolji teniser na svetu i planetarno najpopularniji Srbin >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Novak Đoković (28). Slavni sportista glavni je favorit na ovogodišnjem Australijan openu, koji je ujedno i jedan od njegovih omiljenih grend slem turnira. Pre nego što se uputio u Zemlju kengura, Nole je u prazničnom raspoloženju uživao sa suprugom Jelenom (29) i sinom Stefanom (1), pokušavajući da bar na trenutak ne razmišlja o obavezama koje ga očekuju. Kada je stigao u Melburn, Đoković je izjavio da je njegov sin sada prvi put osetio da će se rastati, bar nakratko, i kako zbog toga nije bio raspoložen, što je u slavnom teniseru izazvalo veliku tugu.

Ovaj profesionalac čelične samokontrole nije dozvolio da ga snažne emocije pokolebaju na terenu, pa je ovogodišnji turnir započeo pobedom, posle koje je izjavio:

- U prethodnom periodu trudio sam se da napunim baterije i provedem što više vremena sa porodicom. Sezonu sam završio u Londonu i imao sam nekoliko nedelja prazničnog odmora tokom kojih bukvalno nisam uzeo reket u ruke, što je izuzetno važno. Jasno vam je da je tenis moj život i koliko uživam u ovom sportu. Nema mnogo dana u godini kada ne držim reket. Zato se uvek i radujem tom periodu između sezona jer mi pruža određeni mir, spokojstvo i dozvoljava da radim neke druge stvari. Moja pažnja u to vreme usmerena je na različite strasti, hobije i tada samo sledim tok svojih misli. Verujem da na taj način najbolje crpem svežinu i polet, što mi omogućava da na terenu pružim svoj maksimum – istakao je Novak na početku turnira, a odbranu titule u Melburnu počeo je pobedom u tri seta nad Čung Hjeonom u prvom kolu Australijan opena. U intervjuu na terenu, Džim Kurijer upitao ga je da li je imao vremena da razmisli o tome šta je sve postigao tokom 2015. godine.

- To je bez sumnje najbolja godina u mojoj karijeri i životu. Sve mi je krenulo nabolje od kada sam postao otac – rekao je Đoković, a onda se okrenuo prema svojoj loži i poručio supruzi: Draga, pretpostavljam da ćemo morati da napravimo još dece. Nakon kratkog aplauza, napravio je opasku: Verovatno ću biti kritikovan zbog ovoga, što je izazvalo smeh u publici.



Najuspešniji srpski sportista potom je sumirao svoje profesionalne podvige i više nego uspešan period u profesionalnoj karijeri.

- Imao sam izuzetnu sezonu. Nisam mnogo gubio, trudio sam se da ostanem zdrav i da održim nivo igre na svim turnirima. Svaka godina počinje ovde u Melburnu. Ovu sezonu počeo sam pobedom u Dohi i nadam se da ćemo imati još prilika da razgovaramo ovde –  rekao je petostruki osvajač Australijan opena, koji je neposredno pre početka teniske smotre u intervjuu za Telegraph UK otkrio koliki udeo u njegovoj svakodnevici ima supruga.

- Jelena je uvek bila veliki deo svega što sam postizao. Na nju mogu da se oslonim, podržava me u svakom mogućem aspektu mog bića i života. Ona me u potpunosti razume, videla je moje  dobre i loše strane, sva raspoloženja. S njom mogu da pričam o bilo čemu. Jelena povezuje ljude, kao onaj slogan iz reklame za Nokiju: Connecting People. Kada je Boris Beker došao u moj tim, ona se trudila da mu sve vreme bude na raspolaganju i pruži korisne informacije, a i on je bio svestan kako će mi se najbolje približiti kroz meni najbližu osobu. Inače, kad sve krene nizbrdo u našem timu, ona je ta koja dolazi i smiruje situaciju – otkrio je Novak, kom je u Melburnu uručeno još jedno prestižno priznanje. Naime, prema glasovima gledalaca kanala Eurosport, Novak Đoković izabran je za sportistu 2015. godine. U oštroj konkurenciji, Novak je imao snažnu podršku i osvojio neverovatnih 28,6 odsto od ukupno 300.000 glasova, što mu daje samo dodatni polet za još jedan trijumf u Zemlji kengura.

- Verujem da većina tenisera uživa u Australiji, tačnije u Melburnu. Ova zemlja i ovaj grad neguju najlepše sportske vrednosti. Nebitno je da li govorimo o profesionalnim sportistima ili onima koji se bave rekreacijom na nekom od brojnih terena. Kada ste u okruženju kao što je ovo, osećate dodatnu motivisanost da date sve od sebe. Ovo je jedan od četiri najvažnija i najprestižnija turnira u sportu i uvek izvuče ono najbolje od takmičara – zaključio je Novak.

Piše: Danilo Mašojević

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.