MOŽDA GA ZATO MRZI: Đoković preskočio Matsa Vilandera na večnoj listi osvajača grend slemova

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOŽDA GA ZATO MRZI: Đoković preskočio Matsa Vilandera na večnoj listi osvajača grend slemova

Osmim grend slemom srpski teniser za jedan trofej nadmašio Mekinroa i Vilandera

Petim trofejem na Australijan openu srpski teniser Novak Đoković stigao je do brojke od osam grend slem titula u karijeri.

Time se prvi reket sveta pridružio trojici Amerikanaca, Andreu Agasiju, Džimu Konorsu i Ivanu Lendlu, koji su takođe osam puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u karijeri osvajali neki od četiri prestižna teniska turnira.

Ujedno, Đoković je na ovoj večnoj listi pretekao Džona Mekinroa i Matsa Vilandera, koji su po sedam puta bili pobednici nekog grend slema.

Šveđanin je poznat kao neko ko uopšte nije naklonjen srpskom teniseru. Poslednji biser autora emisije "gem, set, Mats" bila je tvrdnja da je Endi Marej favorit u finalu turnira u Melburnu. Sada će sasvim sigurno imati dodatni motiv za mržnju.

Narednim grend slemom Srbin bi ušao u top pet tenisera na ovoj listi, dok je naredni izazov Bjorn Borg koji je 11 puta pobedio na grend slem turnirima. U top tri su Rodžer Federer sa 17 titula, Pit Sampras i Rafael Nadal sa po 14 trofeja.

Đoković je, osim pet trofeja na Australijan openu (2008, 2011, 2012, 2013, 2015), dva puta slavio u Vimbldonu (2011, 2014) i jednom u Njujorku na US Openu (2011). Jedino mu nedostaje Rolan Garos, a nadamo se da će ove godine štiklirati i grend slem u Parizu.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ðoković: Čast mi je što sam uz Agasija i Lendla

Izvor: MozzartSport.com, 02.Feb.2015, 13:09

I ESPN hvalio našeg tenisera, iz američke medijske kuće ističu da je zasenio Superboul..Prvi teniser sveta Novak Ðoković izjavio je u intervjuu za Si-En-En da mu je čast što se sa osam grend slem titula izjednačio sa legendama kao što su Andre Agasi i Ivan Lendl..."Ne osećam da sam jedan od...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.