Đoković po peti put na tronu Melburna!

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković po peti put na tronu Melburna!

01.02.2015. - Novak osvojio peti put u karijeri gren slem titulu u Melburnu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je peti put u karijeri gren slem titulu u Melburnu! Srpski teniser je u finalu savladao Britanca Endija Mareja sa 7:6 (7:5), 6:7 (4:7), 6:3, 6:0. Novak je tako došao do 49. titule u karijeri, ukupno osmog gren slem trofeja.

Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je tako postao prvi teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja u Melburnu. Prethodno je pobeđivao 2008. godine, 2011. 2012. i 2013. godine i bez poraza je u finalima na tom turniru. Iza njega ostali su Andre Agasi i Rodžer Federer sa po četiri titule.

On je osvojio osmu grend slem titulu u karijeri, u svom 15. grend slem finalu i ostvario 50. pobedu na Australijan openu. Marej je izgubio i četvrto finale u Melburnu, a treće od Đokovića

Pobedom u Melburnu Đoković će uvećati prednost na prvom mestu ATP liste u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera, dok će Marej sa šestog skočiti na četvrto mesto.

Đoković je kao i u polufinalu protv Vavrinke u prvom delu meča igrao sa oscilacijama, da bi u trećem i četvrtom setu pokazao svu raskoš svog teniskog arsenala, pobedivši Mareja 16.put u karijeri.

Prvi teniser Srbije je posebno impresivan bio u četvrtom setu kada je naglo podigao nivo igre, pravim projektilima gađao Marejevo polje, potpuno izbacivši Britanca iz ravnoteže.



Izvor: rts.rs    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA ĆE SADA REĆI KRITIČARI? Novak pretekao i legendarnog Vilandera!

Izvor: HotSport.rs, 01.Feb.2015

Srpski teniser Novak Đoković titulom na Australijan openu došao je do svoje osme gren slem titule kojom je pretekao legendarnog Matsa Vilandera.. . Vilander je osvojio sedam grend slem trofeja, a sada 50-godišnji Šveđanin, osvajao je Australijan open u tri navrata (1983, 1984. i 1988.), Rolan Garos...

Nastavak na HotSport.rs...

Đoković osvojio petu titulu pobedom protiv Mareja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Feb.2015

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je danas petu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pošto je pobedio šestog igrača sveta Britanca Endija Mareja sa 3:1 u setovima (7:6, 6:7, 6:3, 6:0)...Đoković je tako postao prvi teniser u Open eri, od 1968. godine, koji je osvojio pet trofeja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.