Pitanje o Kariju nasmejalo Vestbruka

Izvor: Mondo, 27.Maj.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje o Kariju nasmejalo Vestbruka

Šta plejmejker Oklahome misli o odbrambenim kvalitetima dvostrukog MVP-ja NBA lige?

Golden Stejt Voriorsi smanjili su vođstvo Oklahoma Siti Tandera u finalu Zapada na 2:3, a Raselu Vestbruku posle meča je na konferenciji za novinare postavljeno pitanje da li je Stef Kari potcenjen kao defanzivac?

Drugim rečima, da li je njegova igra u odbrani bolja nego što se generalno misli?

Iako sa Karijem kao primarnim čuvarom ima znatno lošiji procenat šuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u ovoj seriji (32 odsto) nego kada ga čuva bilo koji drugi igrač Voriorsa (44 odsto), Vestbruk uopšte nije imao volje da troši reči na tu temu.

Umesto toga...

Izvor: Youtube

Durent, kao mnogo veći diplomata od svog saigrača, potrudio se da udovolji "sedmoj sili".

"(Kari) nije loš, ali on uglavnom ne čuva najbolje plejmejkere. Mislim da Golden Stejt radi dobar posao tako što menja Raselove čuvare, pa ga brane Tompson, Igudala, a ponekad ga povere i Stefu. Ima solidan rad nogu i dobro koristi ruke... Ali, prihvatio bih da on i Ras stalno budu u 'meč-apu'", rekao je Durent.

Zamoljen da prokomentariše reakciju rivala, Kari je odgovorio da se trudi da prati principe timske odbrane i da, jednostavno, "radi svoj posao".

"Imam odličnog saigrača, koji je svakako bolji defanzivac od mene na spoljnim pozicijama", aludirao je na Kleja Tompsona.

"Ali, volim izazove i uvek se trudim da odradim posao što bolje mogu. U tom smislu ne dozvoljavam sebi da se previše unesem u individualni duel. Gledam da to što radim bude u skladu sa timskim konceptom koji je dogovoren. Tako se ponašam poslednje četiri godine i mislim da sam svoje prisustvo u timskoj odbrani učinio značajnijim".

Izvor: Youtube

Kari je u glasanju za prvu i drugu idealnu defanzivnu petorku NBA lige dobio 13 poena. Trojica od 123 anketirana novinara i TV reportera uvrstila su ga u najboljih pet.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.