Zvezda na Pro Reko, Radnički sa Posilipom

Izvor: Mondo, 29.Sep.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na Pro Reko, Radnički sa Posilipom

Izvučene su grupe za pretposlednju rundu kvalifikacija za ulazak u ligu šampiona u vaterpolu. Zvezda protiv Prlainovića, Pijetlovića i Filipovića, Radnički na Gocića, Aleksića i Stefana Mitrovića.

Foto: MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog dobili su rivale u pretposlednjoj rundi kvalifikacija (od 17. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do 19. oktobra) za Ligu šampiona.

Crvena zvezda će ići u Hanover, u okviru kvalifikacione Grupe A u kojoj su još italijanski Pro Reko, Spartak iz Volgograda i domaćin Hanover.

U Pro Reku od ove sezone ponovo igraju Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i Filip Filipović, a trener je Igor Milanović.

Radnički će biti domaćin kvalifikacionoj Grupi D u kojoj su još italijanski Posilipo, Juzme iz Istanbula i mađarski Solnok sa Stefanom Mitrovićem, Milanom Aleksićem i Živkom Gocićem, ali i sa braćom Varga (Danijel i Deneš), Norbertom Madarašem, Viktorom Nađijem...

Zanimljivo je da je Radnički bio u grupi sa Posilipom i u prvoj rundi kvalifikacija, a Kragujevčani su dobili 10:6.

U Grupi B u Budimpešti igraće: OSC Budimpešta, Duizburg, Sintez iz Kazanja i Oradea.

U grupi C u Zagrebu će igrati: riječko Primorje, Mladost, Jadran iz Herceg Novog i Marsej.

Ovih 16 ekipa će se boriti za prva dva mesta u grupama, a te pozicije vode u baraž (29. oktobra i 12. novembra), odakle će se četiri pobednika plasirati u Ligu šampiona.

Direktnu prohodnost u elitno kontinentalno takmičenje LEN je omogućio braniocu titule Barseloneti, zatimPartizanu, Jugu, Egeru, Špandauu, Olimpijakosu, Breši i Galatasaraju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.