Egipatski zvaničnik: Izrael planira više manjih vojnih operacija u Rafi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 10:45

Egipatski zvaničnik: Izrael planira više manjih vojnih operacija u Rafi

Izrael planira da počne više manjih vojnih operacija u gradu Rafa na jugu Gaze, izjavio je neimenovani vojni zvaničnik Egipta za libanski dnevni list Al Akbar.
On je naveo da Izrael tako planira da izbegne nezadovoljstvo Sjedinjenih Američkih Država i međunarodne zajednice kada je reč o invaziji na Rafu, prenosi Tajms of Izrael.
Američki predsednik Džozef Bajden upozorio je ove sedmice da će obustaviti snabdevanje Izraela oružjem ako izraelska vojska izvrši veliku invaziju na Rafu.
Netanijahu je juče, odgovarajući na upozorenje SAD, rekao da će Izrael "ako mora, stajati sam", a danas je izjavio da Izrael "nema izbora osim da uništi Hamas".
Izrael je ove sedmice počeo operaciju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrael pozvao Palestince iz centralnog dela Rafe da se evakuišu i upozorio da ne kreću ka izraelskoj granici

Izvor: Blic, 11.Maj.2024, 09:42

Izraelska vojska pozvala je jutros stanovnike naselja u centralnom delu grada Rafe na jugu Pojasa Gaze da se evakuišu dok nastavlja operaciju protiv Hamasa u tom gradu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.