Veliki jubilej Ćavija... A sve bi bilo drugačije da majka nije zapretila razvodom zbog Galijanija (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki jubilej Ćavija... A sve bi bilo drugačije da majka nije zapretila razvodom zbog Galijanija (VIDEO)

As Barselone bi protiv Espanjola trebalo da odigra 500. ligašku utakmicu, takođe i 31. gradski derbi

Živa legenda španskog fudbala! Sedmostruki osvajač Primere, trotruki prvak Lige šampiona, 2010. na krovu sveta sa reprezentacijom Španije, još dva puta najbolji u Evropi. Brojne kupove i superkupove teško je i pobrojati. Od večeras verovatno i tek peti igrač u polju koji je uspeo da prebaci granicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od 500 utakmica u Primeri. Neponovljivi Ćavi Ernandez!

Ako izuzmemo golmanske legende kakve su Andoni Zubizareta, Fransisko Bujo Sančez i Iker Kasiljas, samo su Raul (550),  Euzebio Sakristan (543), Manuel Sančis (523) i Miguel Soler (504) prebacili magičnu brojku. Naravno, preduslov je da Luis Enrike ubaci Ćavija u igru u gradskom derbiju protiv Espanjola. Učini li to, biće do 31. Ćavijeva utakmica protiv komšija iz Barselone. I po tome je rekorder, pošto je Fransisko Pako Gento 50-ih i 60-ih godina prošlog veka u dresu Reala odigrao 29 gradskih derbija protiv Atletika.

U Ćavijevom slučaju sve je počelo 3. oktobra 1998. godine kada mu je Luj van Gal pružio priliku da debituje na Valensijinoj Mestalji (takmičarski debi upisao je 18. avgusta te godine u meču za španski Superkup sa Majorkom). Prvi gol postigao u minimalcu protiv Valjadolida. Barsa je u tom trenutku bila na desetom mestu na tabeli, ali je baš Ćavijev pogodak pokrenuo seriju dobrih rezultata i na kraju joj doneo titulu.

Već tada se moglo naslutiti – mali je istinski šampion!

A sve je moglo da bude sasvim drugačije. Naime, kad je Ćaviju bilo tek 19 godina Pep Gvardiola je još bio aktivan i uprkos već tada teškim problemima sa povredama prvi Van Galov pik. Čuveni operativac Milana Adrijano Galijani - podseća madridska Marka - nanjušio je slabost i Ćaviju ponudio vilu, 250.000.000 pezosa za petogodišnji ugovor sa Rosonerima, njegovom ocu posao, kao i avionske karte za obilaske porodice na Pirinejima. Hoakin Ernandez nije mogao da odoli, ali je majka Marija Merse zapretila razvodom. Ćavi je svejedno želeo da ostavi trag u klubu u kojem je ponikao, a posle majčinog insistiranja porodica je rešila da odbije Galijanija.

Sve ostalo je istorija...



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.