VREMEPLOV: Hoće li se ikada ponoviti ovakva utakmica Lige šampiona? (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 14.Feb.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Hoće li se ikada ponoviti ovakva utakmica Lige šampiona? (VIDEO)

U susret nastavku takmičenja u Ligi šampiona koji nas očekuje kroz dva dana, prisećamo se najefikasnije utakmice u novijoj istoriji elitnog takmičenja.

Nije to bila utakmica sa najviše postignutih golova u istoriji najjačeg evropskog takmičenja, ali hoće po tome što su se u njoj sastala dva tima, koja pre toga, ali i posle nisu predstavljala krem evropskog fudbala. Takođe, postavljeno je i izjednačeno nekoliko rekorda.
Sa jedne strane Monako, a sa druge >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Deportivo iz La Korunje, koji je te godine bio ispred Real Madrida i Valensije na kraju sezone u Primeri. Međutim, naišli su na ‘kneževe’, čija je tadašnja ekipa zaista bila puna fantastičnih igrača, uz to i uigrana da deluje kao tim, a pored toga već su imali i iskustvo i uživali su veliko poštovanje fudbalske Evrope zbog nestvarne sezone i finala samo godinu dana pre toga kada su poraženi od Porta.

Predvođeni kapitenom Ludovikom Žulijem, u odbrani stamenim Sebastijanom Skilaćijem i Patris Evrom ispred golmana Flavija Rome, iz veznog reda ‘dirigovao’ je tada svetski poznati Žerom Roten, a u napadu fenomenalnim Dadom Pršom, koji je tog 5. novembra 2004. godine proslavio svoj 29. rođendan i to na najbolji mogući način – sa četiri postignuta gola. Treba reći da je ovu generaciju do velikih visina predvodio i Fernando Morijentes, koji je u meču protiv Deportiva bio povređen.
Španski tim je svoje uzdanice imao u vidu Dijega Tristana, Huan Karlosa Valerona, Valtera Pandijanija, pa i Pedra Mutinisa, tada standardnog reprezentativca Španije. No, kao relativno neiskusna ekipa u Ligi šampiona protiv Monaka se nikako nije dobro provela. Na stadionu ‘Sent Luis drugi’, Monako je napadačkim fudbalom, kakav je u to vreme gajio, deklasirao tim iz La Korunje sa dobro poznatih 8:3 (5:2).

Monako – Deportivo 8:3 (5:2)
Stadion ‘Sent Luis drugi’, Monako.
Sudija: Terje Houg (Norveška)
Strelci: Roten 2, Žuli 11, Pršo 26, 30, 45+2, 49, Plašil 47, Sise 67 – Tristan 39, 52, Skaloni 45)
MONAKO: Roma, Evra (od 83. Ibara), Skilaći, Bernardi, Givet, Rodrigez, Plašil (od 67. Zikos), Roten, Žuli, Pršo (od. 75. Adebajor), Sise.
DEPORTIVO: Molina (od 46. Munua), Pablo (od 46. Munitis), Romero, Najbet, Silva, Gonzales (od 60. Pandijani), Tristan, Armaviska, Skaloni, Andrade, Valeron.


 
Osim već pomenutog Dada Prša koji je sa četiri postignuta gola izjednačio individualne rekorde Marka Van Bastena i Filipa Inzagija po broju golova na jednom meču, strelci za ‘kneževe’ bili su i Žerom Roten, Ludovik Žuli, Eduard Sise i Jaroslav Plašil. Čast Depora, ako se tako i može reći, spasili su Skaloni i Dijego Tristan sa dva gola, ali im je to bila slaba uteha.

(Izvor: youtube / Mayes Savidan)
Monako je svoju nadmoć nad Deportivom potvrdio i mesec dana kasnije kada ga je na ‘Rijazoru’ razorio sa 5:0 i tako ostvario najubedljiviju pobedu u istoriji kada se radi o ‘dvomeču’ dva tima u ligi šampiona – ukupno je bilo 13:3.
Monako se te sezone 2004/2005 plasirao u osminu finala Lige šampiona sa prve pozicije i 12 osvojenih bodova, ispred Liverpula i Olimpijakosa, ali je u nokaut fazi eliminisan od PSV-a iz Ajndhovena. Sa druge strane, Deportivo je te godine takmičenje završio na poslednjem mestu u grupi sa dva osvojena boda i negativnim ulaskom u istoriju elitnog takmičenja.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

VREMEPLOV: Golčina Garsije protiv Juventusa za trasiran put ka večnosti (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Feb.2016, 21:45

Jedan od najlepših golova u istoriji Lige šampiona bio je dovoljan da Liverpulu obezbedi nastavak priče koja je završena neverovatnim preokretom u Istanbulu. O četvrtfinalu Lige šampiona u sezoni 2004/2005, sastali su se Liverpul i Juventus. U taj dvomeč, ionako favorizovani Italijani ušli su...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.