Španska fudbalska strahovlada

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2015, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska fudbalska 'strahovlada'

Kako stoje stvari, neredne sezone u Ligi šampiona ćemo verovatno imati čak pet klubova iz Primere.

Poznato je da iz španskog fudbalskog prvenstva prve četeri ekipe imaju progodnost u najelitnije evropsko takmičenje, tri prvoplasirane idu direktno u grupnu fazu, dok četvrti tim na tabeli mora svoje mesto da overi kroz kvalifikacije.

Prema tome, direktan plasman obezbedili su novi šampion Španije i finalista ovogodišnje Lige šampiona, Barselona, te bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << vladari Evrope i Španije, madridski klubovi Real i Atletiko.

Valensija, koja je sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli, moraće do elite kroz kvalifikacije, a ekipa koja je zaostala bod za 'Slepim mipevima', Sevilja, DIREKTNO!

Naravno, razlog nije peto mesto na tabeli već osvajanje, tj. bolje reći odbrana trofeja u Ligi Evrope.

Prema novom pravilniku UEFA, pobednik ovog, manje atraktvnog evrotakmičenja dobija ulaznicu za Ligu šampiona, Karlos Baka je najzaslužniji što će se 'mušema tresti' na 'Pishuanu' naredne sezone.

Sve u svemu, Španci će imati sigurno četiri "delegata" u elitnom takmičenju, velika je verovatnića da ih bude i pet, koliko ih inače ima u košarkaškoj Evroligi.

Španski klubovi dominiraju Evropom, Barselona u finalu LŠ protiv Juventusa 6. juna važi za velikog favorita, Katalonci imaju priliku da stave 'šlag na tortu'.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zamislite Partizan u grupi sa Juventusom, Realom i Sitijem!

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2015, 11:05

Kako će izgledati šeširi? Manje više poznat sastav Lige šampiona ostalo još deset mesta. Moguće prave "grupe smrti", ako prođe pakao i nađe se među velikanima, Partizan može da očekuje glamurozne duele!..Od ove godine promenjen je redosled nosilaca grupa, šampioni osam zemalja sa najboljim...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.