Izvor: RTV Pink, 27.Jul.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušan Farah

Američka anti-doping agencija (USADA) saslušala je dvostrukog olimpijskog atletskog šampiona Britanca Moa Faraha, u sklopu istrage povodom navoda da je njegov trener Alberto Salazar povezan sa dopingom.





List Sandej Miror preneo je da je Farah juče u jednom londonskom hotelu pet sati razgovarao sa inspektorima USADA.

Kako se navodi, taj sastanak je bio rutinski i odavno je zakazan. Farah je u petak pobedio u trci na 3.000 metara na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << mitingu Dijamantske lige u Londonu. Salazar je predvodio Faraha do dve zlatne olimpijske medalje, na 5.000 i 10.000 metara na Igrama u Londonu. Salazar je pod istragom pošto je Bi-Bi-Si (BBC) u junu naveo da je sa svojim saradnikom "vežbao tehnike dopingovanja".

Farah je sredinom juna rekao da ga je Salazar "uverio da nije nadgledao uoptrebu zabranjenih supstanci".

Salazar je negirao da je učestvovao u dopingu sportista.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   London,   Olimpijske igre

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.