LŠ: Benzema srušio šampiona, prvi poraz Gvardiole na Bernabeu

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Apr.2014, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Benzema srušio šampiona, prvi poraz Gvardiole na Bernabeu

Real iz Madrida je slavio na “Santjago Bernabeu” sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona protiv branioca trofeja minhenskog Bajerna.
(FOTO: AP)
Do vođstva je Real došao u 19. minutu golom Karima Benzeme. Bila je to odlična akcija madridskog tima. Počela je pasom Ronalda, ubacio se iz drugog plana Koentrao, koji je sa leve strane centrirao do Benzeme. Lopta je prošla kroz peterac, a nisu uspeli da je zaustave ni Dante, ni Alaba.
Na drugoj stativi ju je dočekao Benzema i postigao peti gol u Ligi šampiona ove sezone.
Golu Madriđana prethodila je sjajna prilika za Bajern. Mandžukić je lepo spustio loptu do Krosa, čiji je udarac blokirala odbrana domaćina.
Imao je Real ubrzo idealnu šansu da poveća prednost, Ronaldo je odlično skočio i glavom poslao loptu prema golu Bajerna, ali je Nojer bio na pravom mestu.
Kasnije je Di Marija imao šansu da dovede „kraljevski klub“ do 2:0, ali ni on nije iskoristio priliku.
Bajern je pao u drugom poluvremenu. Nisu više Bavarci bili opasni po gol Reala. Imali su i dalje daleko veći posed lopte, ali bez ideje u napadu i završnog pasa nisu pretili Ikeru Kasiljasu.
Kraljevski klub je nastavio da vreba iz kontranapada. Imao je još nekoliko prilika preko Ronalda, ali je Nojer kod svake izvrsno reagovao i tako sprečio Real da u revanš odu sa većom prednošću.
Bajern je prvu veliku priliku imao u završnici meča kada je Gece ostao sam ispred Kasiljasa, ali je ovaj sjajno reagovao i odbranio šut mladog napadača.
Imali su Bavarci još jednu priliku u sudijskoj nadoknadi. Posle centaršuta Mandžukića Miler je primio loptu u šesnaesteracu, ali nije uspeo da uputi šut ka golu.
Ovo je inače bio prvi poraz Pepa Gvardiole kao trenera na Santjago Bernabeu. On je prethodno u periodu od 2008. do 2012. kada je vodio Barselonu u 13 utakmica, čak devet puta izašao kao pobednik i četiri puta je utakmica završena nerešenim rezultatom.
Na ovom meču se vratio i najbolji igrač planete Kristijano Ronaldo u timu Reala, pošto je propustio prethodne četiri utakmice zbog povrede.
Revanš utakmica igraće se u utorak, 29. aprila u Minhenu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RONALDO LIKUJE: Pojedini nisu hteli da igram protiv Bajerna!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Apr.2014, 01:22

Fudbaler madridskog Reala iznenadio je novinare izjavom posle pobede u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona

Nastavak na Telegraf.rs...

Real ranio Bajern, Gvardiola prvi put poražen u Madridu! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 24.Apr.2014

Jedini gol na prvom meču polufinala Lige šampiona postigao je Karim Benzema u 19. minutu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.