LŠ: Real s minimalcem u Minhen

Izvor: B92, 23.Apr.2014, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Real s minimalcem u Minhen

Fudbaleri Real Madrida savladali su minimalnim rezultatom Bajern Minhen u prvom meču polufinala UEFA Lige šampiona.

Bajern je dominirao na Santjago Bernabeu pas igrom, imao 300 dodavanja više od Reala, ali su Madriđani jedini stigli do gola preko Karima Benzeme u 19. minutu.

Real je kontrama odgovarao na jalovu tiki-taka taktiku Bajerna, koji je bio nemoćan u drugom poluvremenu. Revanš je za šest dana u Minhenu.

Zajedno imaju 14 titula šampiona Evrope, a Bajern >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nada da će postati prvi koji je odbranio titulu u Ligi šampiona. Ovo je njihov šesti duel u polufinalu, Bajern je bio bolji 1976, 1987, 2001. i 2012, a Real samo 2000. godine.

U prvom polufinalnom duelu Atletiko Madrid i Čelsi su u utorak uveče igrali bez golova na Visente Kalderonu.

Liga šampiona, polufinale:

Real Madrid – Bajern Minhen 1:0 (1:0)

Benzema 19

Real Madrid: Kasiljas – Koentrao, Pepe (Varan 73'), Ramos, Karvahal – Alonso, Isko (Iljaramendi 82'), Modrić – Di Marija, Ronaldo (Bejl 73') – Benzema

Bajern Minhen: Nojer – Alaba, Boateng, Dante, Rafinja (Martines 66') – Lam, Švajnštajger (Miler 74'), Kros – Riberi (Gece 72'), Roben – Mandžukić

Tok meča možete pratiti na našem sajtu:

94' Kraj! Pobeda Real Madrida 1:0. Karim Benzema je postiago jedini gol na meču.

92' Bajern traži penal.
Posle duge akcije po desnoj strain i bezuspešnog centaršuta la levu, Mandžukić glavom loptu vraća u peterac do Milera koji sjajno 'okreće' Alonsa, međutim, promašuje loptu uz pomoć Varana i usput se okliznuo pa propada šansa. Miler je uveren da je zaustavljen na nedozvoljen način.

86' Bejl se ponovo šetao pored igrača Bajerna, ovaj po po desnoj strani, ali je iz teše pozicije odlučio ne da proigra saigrača, već da šutira, pa je lopta završila pored gola.

84' Kasiljas je dokazao da je nepravedno rezerva u Primeri. Spasao je Real pet minuta pre kraja. Posle naizgled bezopasne akcije Bajerna po desnoj strani, lopta je stigla do Gecea koji je neobjašnjivo bio sam na desetak metara od gola, šutirao je snažno, ali je Kasiljas fantastično reagovao i sprečio gol.

83' Bejl se poigravao po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, poslao ps u peterac, ali Dante interveniše ispred Benzeme.

81' Tomas Miler je umalo izjednačio. Nakon akcije Gecea pokupio je lopti ispred šesnaesterca, skrenuo malo u levo i sjajno gađao uz levu stativu, Madriđani su se ukočili u sekundi, ali je lopta ipak prošla sa spoljne strane.

72-74' Gvardiola povlači još dva taktička potez, izlaze nevidljivi Riberi i Švajnštajger, a ulaze veliko letošnje pojačanje Mario Gece i Tomas Miler.

Pepe ne može da nastavi meč, ulazi mladi Francus Rafael Varan. Ančeloti pravi još jednu izmenu, Ronaldo očigledno nije spreman za svih 90 minuta, menja ga takođe nedovoljno spremni Garet Bejl.

71' Nova povreda Pepea. Ovaj put je stradao nakon intervencije Kasiljasa i ostao na zemlji.

68' Nojer je opet na mukama. Ronaldo je ponovo pobegao čuvarima, ovaj put po levoj strain, dobio loptu na ivici kaznenog prostora i gađao donji levi ugao, ali je golman Bajerna ipak siguran.

66' Brojni porazi od Barselone proteklih godina ipak su se isplatili Madriđanima. Real je potpuno neutralisao Gvardiolinu tiki-taku, kontrama izluđuje Bavarce. Ipak, jedan gol nije obećavajuća prednost pred revanš.

Gvardiola to pokušava da popravi uvođenjem Havija Martinesa umesto beka Rafinje.

62' Roben je najkonkretniji igrač Bajerna, najviše se trudi, ali ne uspeva sam da opasnije ugrozi Kasiljasa. Imao je dosta prostora ispred kaznenog prostora, ali su ga rivali opkolili, pa se posle njegovog šuta sa ivice šesnaesterca lopta jedva dokotrljala do gola Reala.

56' Rafinja, pa Kros, potom Roben dva puta, a onda i Riberi, svi pokušavaju centaršutevima da pronađu Mandžukića u kaznenom prostrou, ali se on ne vidi pored Pepea i Ramosa.

49' Dobra pozicija za Konetraa posle dodavanja Ronalda, ispred njega je samo Nojer, ali igrači Bjerna stižu da ga izblokiraju. Konetrao dominira na ovom meču po levoj strani.

51' Deseti korner za Bajern. Bavarci imaju 300 dodavanja više od Reala (431-132), ali za 50 minuta nije stvorio pravu gol šansu.

48' Pepe se povredio i izašao sa terena da primi medicinsku pomoć. Brzo se vratio na teren.

47' Nova pretnja Reaela po gol Bajerna. Ronaldo se izborio za prostor za šut sa desne strane kaznenog prostora, poslao je loptu kroz noge Alabi, ali je Nojer sjajno reagovao i odbranio dijagonalni udarac.

21:48 Počelo je drugo poluvreme u Madridu.

45+ Kraj prvog poluvremena. Bajern je dominirao, imao bezbroj dodavanja, ali je Real jedini postigao gol i imao dva zicera.

45' Nova dobra akcija Reala, Ronaldo je dobio loptu ispred kaznenog prostora, ali je izgubio ritam, morao je da šutira sa distance, a to su Nemci iskoristili da ga blokiraju.

41' Real je promašio novi zicer! Ovaj put je šansu za 2:0 ispustio Anhel di Marija. Argentinac je ostao sam na drugoj stativi posle kornera sa leve strane, lopta je stigla do njega, ali je on sa svega nekoliko metara uspeo da pošalje loptu preko gola. Novi razlog za žal navijača "kraljevskog kluba".

39' Bavarci i dalje pletu mrežu oko kaznenog prostora domaćina, ali nedostaje završni pas šampionu Evrope.

33' Bajern opet apsolutno kontroliše loptu. Ovaj put ima 75% poseda, pokušava preko Robena i Alabe da pronađe put preko krilnih pozicija, ali bez pretnji po gol Kasiljasa.

29' Real preti iz slobonog udarca, Di Marija je ubacio loptu, ali odbrana Bajerna dobro interveniše.

26' Veliki promašaj Ronalda! Nova odlična kontra Reala, ovaj put se Benzema izvukao na levu stranu, poslao odličan pas ispred peterca gde je sam bio Ronaldo, ali je najbolji igrač sveta promašio ceo gol. Madriđani mogu da žale za fenomenalnom šansom.

21' Nova šansa za Real, Ronaldo je dobio sjajan centaršut na penalu, dobro je šutirao glavom, ali je Nojer lako intervenisao.

19' GOOOOL! Real Madrid vodi 1:0! Bajern je dominirao u prvih 15 minuta, bio mnogo konkretniji, ali je Real prvi stigao do gola i to iz prvog šuta na utakmici.

Posle propuštene šanse Krosa, Španci su pokrenuli sjajnu kontru, Koentrao je fantastično istrčao po levoj strani i dobio od Ronalda savršen pas u kazneni prostor. Portugalac je brzo opazio usamljenog Benzemu u petercu i dodao mu loptu, a ovaj je lagano ubacio u nebranjenu mrežu.

18' Sjajna šansa za Bajern! Toni Kros je dobio sjajan pas u šesnaestercu i brzo šutirao, ali je njegov udarac na vreme izblokiran. Bajern je umalo poveo.

15' Posle prvog kvartala meča Bajern dominira, ima loptu čak 90% vremena. Real je u ovom periodu imao samo 10 dodavanja!

14' Šut Robena sa distance, samo korner nakon koga Kasiljas lako hvata loptu posle šuta Švajnštajgera glavom.

13' Prva pretnja Reala, ali daleko od ozbiljne.

8' Bajern i dalje konkretniji, ali osim nekoliko kornera nije ozbiljno ugrozio gol Španaca.

5' Kros, Roben i Riberi pletu mrežu ispred šesnaesterca Reala, nema opasnosti po gol Kasiljasa.

3' Bajern kontroliše loptu u uvodnim minutima, ali nema konkretnih akcija.

20:45 Počeo je meč na Santjago Berbaneuu, a na jednoj tribini iza gola dominira transparent "Kraljevi Evrope".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ: Real s minimalcem u Minhen

Izvor: B92, 23.Apr.2014

Fudbaleri Real Madrida savladali su minimalnim rezultatom Bajern Minhen u prvom meču polufinala UEFA Lige šampiona...Bajern je dominirao na Santjago Bernabeu pas igrom, imao 300 dodavanja više od Reala, ali su Madriđani jedini stigli do gola preko Karima Benzeme u 19. minutu...Real je kontrama odgovarao...

Nastavak na B92...

Real kreće s Ronaldom, bez Bejla, Pepov sastav bez iznenađenja

Izvor: Sportske.net, 23.Apr.2014

Poznate su startne postave koje će izvesti Karlo Anćeloti i Pep Gvardila u prvom polufinalnom okršaju Lige šampiona na 'Santjago Beranbeu'.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.