Đorđević odabrao orlove: Dangubić i Štimac ne idu na Eurobasket!

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević odabrao "orlove": Dangubić i Štimac ne idu na Eurobasket!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odabrao je 12 košarkaša koji će našu zemlju predstavljati na prvenstvu Evrope, čiji će domaćin biti četiri države od 5. do 20. septembra. Posle jednog od poslednjih treninga, odlučio je da na Eurobasket ne idu Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.

"Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Dangubić i Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12", rekao je Đorđević za sajt KSS.

Srbiju će tako na Evropskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 košarkaša: kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

"Orlovi" u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Eurobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

U berlinskoj grupi B će igrati Srbija, Italija, Nemačka, Turska, Island i - Španija, prvi rival "orlova", i to sledeće subote od 18 časova.

Iz svake od četiri grupe po četiri najuspešnije selekcije proći će u osminu finala, a naša grupa se "ukršta" sa grupom A u kojoj su Rusija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Finska, Poljska i Izrael.

Sa Eurobasketa 2015 samo dve najbolje ekipe stiču direktno pravo da nastupe na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Naša reprezentacija će na prvenstvu Evrope nastupiti kao vicešampion sveta, jer je, predvođena Đorđevićem kao selektorom, na prošlogodišnjem Mundobasketu stigla čak do finala, i u njemu izgubila od Sjedinjenih Američkih Država.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sale odlučio: Oni idu na Evrobasket!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2015

Dileme više nema. Selektor košarkaške reprezentacije Srbije precrtao je poslednja dva imena sa spiska kandidata za šampionat Evrope koji se održava od 5. do 20. septembra u četiri zemlje (Nemačka, Francuska, Hrvatska, Letonija)...U utorak, 1. septembra, "opremu će razdužiti" Nemanja Dangubić...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đorđević prelomio - Oni (ne) idu na Evrobasket!

Izvor: Sportske.net, 01.Sep.2015

Kako je i najavio, selektor reprezentacije Srbije Saša Đorđević doneo je večeras odluku koja dvanaestorica igrača putuju na Evropsko prvenstvo...Kako je saopšteno na zvaničnom sajtu KSS, prekobrojni su Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.....''Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od...

Nastavak na Sportske.net...

Bez Dangubića i Štimca na Evrobasketu

Izvor: Akter, 01.Sep.2015

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da na Evropsko prvenstvo neće putovati Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.."Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.