Šojble traži da Grčka objasni šta hoće

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojble traži da Grčka objasni šta hoće

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble apelovao je danas na Grčku da "razjasni svoje stavove" pre eventualnih novih pregovora, uz ocenu da za pregovore sada "nema osnova"

"Sve to nije osnova za razgovore o ozbiljnim merama", rekao je Šojble na konferenciji za novinare u Berlinu.

Zbog toga Grčka mora prvo da razjasni svoj stav o tome šta zaista želi, a zatim o tome treba da se razgovara, i to u težim okolnostima, naveo je Šojble.

On je podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da se u slučaju Grčke nikako ne možemo vezivati za "status quo ante".

"Uslovi su se potpuno promenili, u drugačijoj smo situaciji" nego pre nekoliko dana, rekao je Šojble s obzirom na to da nova pomoć mora da se dogovori kroz Evropski mehanizam za stabilizaciju (ESM) kako bi se namirile finansijske potrebe Grčke.

Atina je iznela novi predlog partnerima s "nizom amandmana" na reforme i budžetska rezanja koje zahtevaju evropske institucije i poverioci, predloživši dvogodišnji dogovor kroz ESM.

"Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji, ali isključivo zbog ponašanja grčkih zvaničnika, koje je svim neshvatljivo", rekao je Šojble.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.