Preminuo u bolnici osnivač advokatske kancelarije povezane Panamskim papirima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2024, 15:52

Preminuo u bolnici osnivač advokatske kancelarije povezane "Panamskim papirima"

Ramon Fonseka, suosnivač advokatske kancelarije povezane sa aferom "Panamski papiri" preminuo je tokom noći, mesec dana nakon početka suđenja u kojem se tereti da je učestvovao u šemi za pranje novca.
Njegova advokatica Gijermina Mekdonald izjavila je za Rojters da je on preminuo u bolnici, gde se nalazio od početka aprila, zbog čega nije mogao da prisustvuje prvom saslušanju.
Oko 11,5 miliona dokumenata njegove advokatske firme "Mosak Fonseka" procurelo je 2016. godine, otkrivajući račune u "poreskom raju" koji su pripadali brojnim uticajnim i poznatim ljudima među kojima su, između ostalih, argentinski predsednik Maurucio Makri, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i fudbaler Lionel Mesi....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.