Produžene subvencije za kupovinu automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžene subvencije za kupovinu automobila

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je danas odluku da se do kraja godine produži rok subvencionisane kupovine novih automobila, po sistemu "staro za novo", izjavio je danas potpredsednik vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

Đelić je na konferenciji za štampu rekao da je vlada izmenom uredbe produžila rok za subvencionisanu kupovinu novih automobila, koji je važio do 30. septembra ove godine.

Do 11. avgusta za automobile iz programa "Zastava", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čiju nabavku dotira država, bankama je podneto 8.436 zahteva, u vrednosti od 57,19 miliona evra. Pri tom je odobreno 6.318 zahteva, u vrednosti od 43,14 miliona evra, a zatim je vlada proširila subvencije za još 5.000 vozila.

Uslovi za te pozajmice su izuzetno povoljni u odnosu na komercijalne kredite, jer je kamatna stopa 4,5 odsto godišnje, a rok otplate sedam godina.

Program "staro za novo" nudi i popust od 1.000 evra, tako da osnovni model "punta" sa popustom košta 5.999 evra sa PDV-om.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zamena starih vozila do kraja 2009.

Izvor: B92, 03.Sep.2009

Beograd -- Vlada će morati da razmatra mere za povećanje budžetskih prihoda uključujući i veći PDV ako ne pripremi strategiju za smanjenje javne potrošnje, upozorava MMF...Program koji je Vlada Srbije dogovorila sa Međunarodnim monetarnim fondom uglavnom se sprovodi po planu, izuzev u fiskalnoj...

Nastavak na B92...

Vlada će u 2009. obezbediti novac za Koridor 10 (VIDEO)

Izvor: EMportal, 03.Sep.2009

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da će Srbija u 2009. godini obezbediti potrebna sredstva da Koridor 10, kako bi njegova izgradnja tekla nesmetano u predviđenim rokovima.

Nastavak na EMportal...

Stara kola za nova do kraja godine

Izvor: Mondo, 04.Sep.2009, 12:21

Vlada Srbije donela je odluku da se do kraja godine produži rok subvencionisane kupovine novih automobila, po sistemu 'staro za novo'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.