Nastavak programa staro za novo

Izvor: B92, 03.Sep.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak programa "staro za novo"

Beograd -- Vlada Srbije nastaviće da subvencioniše zamenu starih automobila za nove do kraja godine, rekao potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

On kaže da je ovaj program produžen do kraja godine i da će Vlada uspeti da obezbedi novac i za nastavak radova na Koridoru 10. Svi oni koji su žurili da zamene svoj stari automobil za novi, uz subvencije Vlade Srbije do isteka roka 30. septembra, ne moraju više toliko da žure. Vlada je produžila ovaj program do kraja godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Vlada Republike Srbije prati trend - na našem nivou i u našim uslovima - onoga što je odlučeno u Nemačkoj, Francuskoj i SAD koje su produžile slične programe. Tako radi i Srbija i nastavićemo u okviru budžeta za ovu godinu da subvencioniše zamenu 'staro za novo'”, kaže potpredsednik Vlade Srbije.

Đelić je dodao i da Vlada Srbije i dalje radi na obezbeđivanju novca od međunarodnih finansijskih institucija za nastavak radova na Koridoru 10.

"Danas je Vlada Srbije usvojila izveštaj s pregovora s Evropskom bankom za obnovu i razvoj u vezi sa zaključivanjem zajma do kraja ove godine u iznosu od 150 miliona evra", kaže Đelić.

"Istovremeno očekujemo da u oktobru ove godine da drugi veliki partner za izgradnju Koridora 10 - radi se o Evropskoj investicionoj banci - radimo na tome da da Evropska investiciona banka na Upravnom odboru, koji će se održati u oktobru ove godine, odobri čak 800 miliona evra za izgradnju Koridora 10", očekuje on.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila i Predlog zakona o autorskim i srodnim pravima, kojim se regulišu prava autora, izvođača, proizvođača, emitera i drugih.

Ovim zakonom obuhvaćene su muzika, knjige, nauka i softver, rekao je Božidar Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.