Nafta skuplja zbog vesti iz SAD

Izvor: B92, 08.Jan.2014, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta skuplja zbog vesti iz SAD

Njujork, London -- Terminske cene nafte su danas porasle, uoči objavljivanja izveštaja o američkim zalihama nafte i nezapamćeno hladnom vazdušnom talasu u Severnoj Americi.

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u februaru poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 29 centi, na 93,96 dolara po barelu, dok je ista količina severnomorske nafte tipa "brent" na tržištu u Londonu koštala 107,43 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara, odnosno osam centi više nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, prenosi Frans pres.

Prema procenama analitičara koje je anketirao američki list "Vol strit džornal", izveštaj američke Administracije za energetska pitanja koji se očekuje kasnije danas, trebalo bi da pokaže pad zaliha od 600.000 barela u nedelji dana zaključno sa 3. januarom.

Na rast cena nafte je, takođe, uticao i porast tražnje za lož uljem, zbog ekstremno hladnog talasa u Severnoj Americi.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novo poskupljenje nafte zbog smanjenja zaliha u SAD

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 10:01

Cene nafte su danas ponovo porasle, nakon što je izveštaj ukazao na pad zaliha u SAD, s obzirom na izuzetno hladan talas u Severnoj Americi koji je podstakao tražnju za energentima. Poskupljenje nafte zbog smanjenja zaliha u SAD..Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u februaru poskupeo je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.