Sindikati i dalje u štrajku, usaglašen sporazum

Izvor: Blic, 28.Mar.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati i dalje u štrajku, usaglašen sporazum

BEOGRAD - Predstavnici Vlade Srbije i tri reprezentativna sindikata u prosveti posle više od četiri sata razgovora usaglasili su večeras sporazum o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika, ali će štrajk biti nastavljen dok se o sporazumu ne izjasne glavni odbori sindikata.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je u razgovoru sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tri reprezentativna sindikata usaglašen predlog sporazuma o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika i prekidu štrajka ali da o tom sporazumu treba da se izjasne glavni odbori sindikata.

"Dogovorili smo se da ne dajemo nikakve dodatne izjave", rekao je Obradović novinarima.

Na konfrenciji novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja. Na insistiranje novinara da predstavnici sindikata kažu da li nastavljaju štrajk, Leonardo Erdelji iz Unije sindikata prosvetnih radnika kratko je rekao da se štrajk nastavlja dok sporazum ne bude potpisan.

Na sastanku su bili ministar Žarko Obradović, Leponardo Erdelji, Tomislav Živanović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost i Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti.

Ta tri sindikata štrajkuju od 28. januara.

Resorno ministarstvo je saopštilo da se, prema podacima pristiglim od školskih uprava, nastava realizuje u 98,2 odsto ili 1.764 škola.

Broj škola u kojima se održavaju puni časovi je 1.297 ili 72,2 odsto, dok su časovi na 30 minuta skraćeni u 467 ili 26 odsto škola.

Povezane vesti: Obradović za sutra najavio razgovor sa sindikatima prosvete Štrajk prosvetara skupo će koštati roditelje đaka Obradović: Da li sindikati u štrajku žele dogovor? Obustava nastave 28. marta Obradović: Prosvetni radnici biće plaćeni koliko rade
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odluka sindikata prosvete za 3 dana

Izvor: B92, 28.Mar.2011

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će se o večerašnjem predlogu za okončanje štrajka glavni odbori sindikata prosvete izjasniti u roku od tri dana...Sa predstavnicima tri sindikata prosvete formiran je predlog o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika i o prekidu...

Nastavak na B92...

Sindikati i dalje u štrajku, usaglašen sporazum

Izvor: Press, 29.Mar.2011, 00:03

Predstavnici Vlade Srbije i tri reprezentativna sindikata u prosveti posle više od četiri sata razgovora usaglasili su večeras sporazum o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika, ali će štrajk biti nastavljen dok se o sporazumu ne izjasne glavni odbori sindikata

Nastavak na Press...

Tri dana za odluku

Izvor: Danas, 29.Mar.2011

Štrajk u školama će biti nastavljen sve dok se glavni odbori tri reprezentativna sindikata ne izjasne da li prihvataju predlog sporazuma koji je juče Ministarstvo prosvete postiglo sa predstavnicima ova tri sindikata.

Nastavak na Danas...

Završava se štrajk u prosveti

Izvor: Press, 29.Mar.2011

Predstavnici vlade i tri sindikata prosvetnih radnika sinoć su usaglasili predlog sporazuma o povećanju plata prosvetnih radnika za oko 14,5 odsto. O predlogu će se sutra izjasniti glavni odbori sindikata, ali postoje indicije da će najverovatnije biti prihvaćen i da će se štrajk prosvetara završiti.

Nastavak na Press...

„Nadoknada časova bi đake opteretila, a nema potrebe”

Izvor: 24sata, 29.Mar.2011

..ali će štrajk biti nastavljen dok se o sporazumu ne izjasne glavni odbori sindikata. To bi moglo da dovede i do normalizovanja nastave.

Nastavak na 24sata...

Prosvetari i vlada postigli dogovor o svemu, osim o štrajku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2011

BEOGRAD -..Predstavnici Vlade Srbije i tri reprezentativna sindikata u prosveti posle više od četiri sata razgovora usaglasili su sporazum o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika, ali će štrajk u školama biti nastavljen dok se o sporazumu ne izjasne glavni odbori sindikata...Ministar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nezavisnost: U četvrtak o sporazumu i štrajku prosvetara

Izvor: EMportal, 29.Mar.2011

Granski sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost izjasniće se u četvrtak na sednici Glavnog dobora o predlogu sporazuma o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika zaključenim s predstavnicima Vlade Srbije i odlučiti da li se štrajk obustavlja, saopšteno je danas.

Nastavak na EMportal...

O visini povišice odluka u aprilu

Izvor: Danas, 29.Mar.2011

Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije izjasniće se na današnjoj sednici u Nišu o predlogu sporazuma o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u obrazovanju, koji je Vlada Srbije u ponedeljak uveče ponudila sindikatima prosvete. Taj predlog sutra će razmatrati i glavni odbori...

Nastavak na Danas...

Danas o štrajku odlučuje Unija

Izvor: Politika, 29.Mar.2011

Preostala dva sindikata obrazovanja sutra će se izjasniti o predlogu vlade. ..Glavni odbor Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije izjasniće se danas na sednici u Nišu o sporazumu koji je Vlada Srbije preksinoć predložila sindikatima prosvetnih radnika. Kako su za naš list izjavili Tomislav Živanović,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.