Odluka sindikata prosvete za 3 dana

Izvor: B92, 28.Mar.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka sindikata prosvete za 3 dana

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio da će se o večerašnjem predlogu za okončanje štrajka glavni odbori sindikata prosvete izjasniti u roku od tri dana.

Sa predstavnicima tri sindikata prosvete formiran je predlog o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika i o prekidu štrajka, kaže on.

Obradović je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije, posle gotovo četvoročasovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovora s predstavnicima sindikata, rekao da je dogovoreno da se ne odgovara na pitanja novinara.

"Predlog neću komentarisati dok se ne izjasne glavni odbori Unije prosvetnih radnika Srbije, Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost i Sindikata radnika u prosveti Srbije", rekao je ministar.

Leonardo Erdelji iz Unije prosvetnih radnika Srbije na kraju konferencije za novinare kratko je rekao da se štrajk nastavlja dok sporazum ne bude potpisan sa Ministarstvom prosvete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.