Postignut dogovor, klupe i dalje prazne

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2011, 02:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor, klupe i dalje prazne

Predstavnici Vlade Srbije i tri reprezentativna sindikata u prosveti posle više od četiri sata razgovora usaglasili su sporazum o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih radnika, ali će štrajk biti nastavljen.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata usaglašen predlog sporazuma o poboljšanju materijalnog položaja prosvetnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << radnika i prekidu štrajka, ali da o tom sporazumu treba da se izjasne glavni odbori sindikata.

"Dogovorili smo se da ne dajemo nikakve dodatne izjave", rekao je Obradović novinarima.

Na insistiranje novinara da predstavnici sindikata kažu da li nastavljaju štrajk, Leonardo Erdelji iz Unije sindikata prosvetnih radnika kratko je rekao da se štrajk nastavlja dok sporazum ne bude potpisan.

Na sastanku su bili ministar Žarko Obradović, Leponardo Erdelji, Tomislav Živanović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Nezavisnost i Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti.

Ta tri sindikata štrajkuju od 28. januara.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.