ZBOG NOVOG UGOVORA SA ABA LIGOM: Crvena Zvezda će tražiti pravdu na sudu?!

Izvor: Kurir, 29.Maj.2015, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG NOVOG UGOVORA SA ABA LIGOM: Crvena Zvezda će tražiti pravdu na sudu?!

Crveno-beli će igrati sledeće sezone, ali ne odustaju od zahteva za promene u vlasničkoj strukturi

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom neće odustati od igranja u ABA ligi, ali insistira na dodatnim promenama takmičenja. Crveno-beli će, saznaje Kurir, ići čak i na sud!

Klub s Malog Kalemegdana javnosti je već predstavio primedbe na Društveni ugovor, kojim je uređena nova vlasnička i upravljačka struktura.

Veliki procenat
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Najviše zamerki šampion ABA lige ima na učešće fizičkih lica u upravljanju i glasanju, jer smatra da Lisac, Lorbek i ekipa imaju nesrazmerno veliki procenat prilikom odlučivanja u odnosu na udeo u ligi. Oni bi dobili 33,33% glasačkih prava za 19,998% udela, a klubovi bi dobili samo 66,66% glasačkih prava za 80,002% udela.

Sa ovim zamerkama složilo se rukovodstvo još jednog srpskog kluba, Mega Leksa, koje je u analizi predloga (u koju smo imali uvid) zaključilo da bi na budućim sednicama članova lige fizička lica mogla da blokiraju sve važne odluke i da praktično imaju pravo veta na sve odluke.

Ipak, čelnici Mega Leksa su naknadno promenili stav. Kako nezvanično saznajemo, Roman Lisac je obećao i Megi i Metalcu da neće morati da plate 150.000 evra za učešće u ligi, i da je to razlog što su se klubovi predomislili.

Preokret u Humskoj

PARTIZAN BIO ZA 100 ODSTO VLASNIŠTVA

Kurir je imao uvid i u zapisnik sa sastanka klubova i rukovodstva ABA lige održanog u Beogradu 13. aprila 2015. Pored informacija o eventualnom nepriznavanju lige od strane FIBA, Roman Lisac je tada izjavio da su neki savezi tražili od FIBA da iznese pretnje u vezi sa zabranom igranja za reprezentaciju.

Takođe, na tom sastanku predsednik Partizana Predrag Danilović je izneo stav da se crno-beli zalažu da klubovi imaju 100 odsto vlasništva, ali je kasnije u Ljubljani Partizan ipak pristao na 80 odsto.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.