Podgorica uputila amandmane na rezoluciju o Srebrenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 18:33

Podgorica uputila amandmane na rezoluciju o Srebrenici

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, kojim rukovodi ministar Filip Ivanović, uputilo je danas sugestije na predloženi tekst amandmana na rezoluciju o Srebrenici, koje imaju za cilj da doprinesu otklanjanju pogrešnih interpretacija, naročito imajući u vidu diskusiju povodom predloga rezolucije u sedištu Ujedinjenih nacija, kao i u regionu i Crnoj Gori.
Kako je saopšteno, naglašeno je da kao što je više puta ponovljeno, Crna Gora u potpunosti poštuje presude međunarodnih sudskih instanci, ranije usvojene deklaracije i rezolucije, uključujući i "Rezoluciju o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore 2021. godine".
Napominju da se upravo iz tog razloga, a kao država privržena negovanju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo Crne Gore dostavilo je predlagaču sugestije na amandmane na rezoluciju o Srebrenici

Izvor: Blic, 13.Maj.2024

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova, kojim rukovodi ministar Filip Ivanović, uputilo je danas sugestije na predloženi tekst amandmana na rezoluciju o Srebrenici, koje imaju za cilj da doprinesu otklanjanju pogrešnih interpretacija, naročito imajući u vidu diskusiju povodom predloga rezolucije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.