У пожару на западу Аустралије уништено око 40 кућа

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

У пожару на западу Аустралије уништено око 40 кућа

СИДНЕЈ - У великом пожару на западу Аустралије изгорело је око 40 кућа, а три особе су лакше повређене, саопштили су данас аустралијски званичници.

Три ватрогасца и једна жена из града Тудиаја у држави Западна Аустралија лакше су повређени у најновијем пожару који је захватио >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << вегетацију познатију као "буш", при чему је изгорело 3.000 хектара, пренео је Ројтерс.

"Реч је о разарајућем пожару са великом моћи уништавања", изјавио је премијер Западне Аустралије Колин Барнет новинарима.

Овакви пожари представљају природну појаву у Аустралији, а период опасности је од октобра до марта, односно крајем пролећа, током лета и почетком јесени, због високе температуре и ниске влажности.

Најсмртоноснији пожари у Аустралији били су прошлог фебруара у држави Викторија, на југу земље, у којима је живот изгубило 173 људи, подсетила је британска агенција.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.