Italija naredila zaplenu Putinove jahte?

Izvor: B92, 06.Maj.2022, 23:49

Italija naredila zaplenu Putinove jahte?

Italijanska vlada naredila je u petak zaplenu jahte vredne oko 700 miliona dolara koja se u medijima dovodi u vezu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Elegantna Šeherezada sa šest paluba je na popravci u italijanskoj luci Marina di Karara od septembra, ali nedavne aktivnosti na pristaništu sugerišu da se posada možda priprema za izlazak na more.

Italijansko ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da istrage pokazuju da je vlasnik plovila imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veze sa "istaknutim elementima ruske vlade" i sa ljudima na meti sankcija Evropske unije.

Bivši član posade rekao je za The Times da je, dok je radio na Šeherezadi, bilo razgovora o tome da je Putin vlasnik jahte. Američki zvaničnici su u martu rekli da bi superjahta mogla da pripada ruskom predsedniku, prema drugom izveštaju The Times.

Šeherezada ima dve platforme za sletanje helikoptera i može da primi do 18 gostiju i 40 članova posade.

Ministarstvo finansija nije navelo ime vlasnika, ali je saopštilo da je zatražilo od Evropske unije da tu osobu doda na listu sankcija i naredilo da se jahta zapleni do konačne odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italija zaplenila jahtu koja se dovodi u vezu sa Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2022

Italijanska vlada naredila je danas da se zapleni luksuzna jahta vredna oko 700 miliona dolara koja se u medijima dovodi u vezu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom...Elegantna "Šeherezada" sa šest paluba bila je na popravci u italijanskoj luci Marina di Karara od septembra, ali nedavne aktivnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.