Zaposleni u domovima zdravlja prekinuli generalni štrajk

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u domovima zdravlja prekinuli generalni štrajk

Više od 300 zaposlenih u domovima zdravlja u Valjevu, Osečini, Mionici i Ljigu odlučilo je danas, posle jučerašnjeg razgovora s ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem, da prekinu skoro dvomesečni generalni štrajk, saopšteno je u štrajkačkom odboru u Valjevu.

Zaposleni su se na generalni štrajk odlučili, kako tvrde, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zbog toga što su im zarade, umesto u dva, mesecima isplaćivane u tri dela, a uz to su i nezakonito umanjene, iako je novac za plate Zavod za zdravstvenu zaštitu Srbije redovno uplaćivao.

Zdravstveni radnici su bili nezadovoljni i nepoštovanjem kolektivnih i pojedinačnih ugovora, a za to su okrivili rukovodstvo Zdravstvenog centra, tražeći njihovu odgovornost.

Štrajk zdravstva u Valjevu

Štrajk se širi na zdravstvo

"Iz ovog štrajka smo izašli kao moralni pobednici, jer smo uspeli, i pored raznih ometanja, da o štrajku u domovima zdravlja, koji posluju u sastavu Zdravstvenog centra u Valjevu, obavestimo Ministarstvo zdravlja Srbije i lično ministra Zorana Stankovića" izjavila je dr Vera Terzić, član štrajkačkog odbora Doma zdravlja u Valjevu.

Stanković je juče, prilikom boravka u Valjevu, prihvatio da razgovara sa učesnicima generalnog štrajka u Domu zdravlja u Valjevu.

"Tokom razgovora, ministra Stankovića smo obavestili o svim nepravilnostima i zatražili odgovornost onih koji su za to krivi. Ministar nam je predložio, a mi prihvatili, da ga detaljno, pisanim putem, obavestimo o svemu što se događalo u Zdravstvenom centru i domovima zdravlja", dodala je dr Terzić.

"Ministar je obećao da će, početkom juna, pošto se svi navodi provere, ponovo posetiti Valjevo i razgovarati sa zaposlenima u Domu zdravlja i Zdravstvenom centru, kako bi se, konačno, stavila tačka na nesporazume i utvrdila odgovornost. Verujući u to obećanje, odlučili smo da generalni štrajk prekinemo", kazala je dr Terzić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

ZAPOSLENI U DOMOVIMA ZDRAVLJA PREKINULI ŠTRAJK

Izvor: Kurir, 07.Apr.2011

VALJEVO - Više od 300 zaposlenih u domovima zdravlja u Valjevu, Osečini, Mionici i Ljigu odlučilo je danas, posle jučerašnjeg razgovora s ministrom zdravlja dr Zoranom Stankovićem, da prekinu skoro dvomesečni generalni štrajk, saopšteno je u štrajkačkom odboru u Valjevu...Zaposleni su se na...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.