VILJAMOVKA ILI DUNJEVAČA?!

Izvor: Kurir, 13.Dec.2010, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VILJAMOVKA ILI DUNJEVAČA?!

Završena četvrta internacionalna manifestacija Rakija fest

Ko je probao, probao je!

Proizvođač alkoholnih pića „Perun" odneo je ubedljivu pobedu na ovogodišnjem Rakija festu.

Završnog dana manifestacije u hotelu „Kontinental" proglašeni su pobednici 4. po redu Rakija festa i dodeljene 54 medalje najkvalitetnijim proizvođačima.

Velike zlatne medalje dobili su viljamovka i dunjevača proizvođača „Perun" i šljivovica proizvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „Minićeva kuća rakije". Na osnovu ocena komisije u sastavu Miroljub Cilić, dr Snežana Stanković, Zoran Cilić, Dejan Debeljaković i Branko Nešić, dodeljeno je još i 11 zlatnih, 27 srebrnih i 13 bronzanih medalja.

Žiri s Nenadom Jezdićem, Slavkom Beleslinom, Milošem Maksimovićem, Milošem Vlalukinom i Škabom na čelu proglasio je Slavka Đurđevića za veselog pobednika festivala.

Na ovogodišnjem Rakija festu učestvovalo je preko 50 izlagača iz Srbije i inostranstva. U okviru dvodnevne manifestacije posetioci su mogli da probaju i kupe razne vrste ovog pića, ali i da uživaju u koktelima i neobičnim varijantama poput kombinacije čokolade i rakije.

Pored tradicionalnih napitaka od šljive, grožđa i dunje proizvođača iz Srbije, Makedonije i Republike Srpske, posetioci su imali mogućnost da probaju ili kupe rakije od ruže, ali i likere od maline i višnje u tubi. I to po vrlo pristupačnim, ali i šarolikim cenama, koje su se kretale od 150 dinara pa do 1.000 evra.

Osim rakije, na festivalu su se prvi put našli i izlagači hrane, jer svi znaju kako dobro uz rakiju ide meze!

(S. Ž.)
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Najbolje rakije kao nebeski eleksir

Izvor: Politika, 13.Dec.2010

Na zatvaranju četvrtog „Rakija festa” dodeljene 54 medalje, a za dva dana ovu manifestaciju obišlo je nekoliko hiljada posetilaca ..Kako to već tradicija nalaže, smotra poštovalaca blagotvorne, lekovite, domaće, „žestine”, zvanično nazvana „Rakija fest”, završila se izborom izlagača...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.