Udovički: U aprilu o broju zaposlenih u administraciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Mar.2015, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: U aprilu o broju zaposlenih u administraciji

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da bi u aprilu trebalo da bude donet nacrt zakon koji će regulisati broj zaposlenih u državnoj administraciji i lokalnim samoupravama.

Ona je, nakon sastanka sa predsednicima opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, predstavnicima Nacionalnog saveta Albanaca, narodnim poslanicima sa tog područja i predsednikom Koordinaconog tela Zoranom Stankovićem, ocenila da treba veoma precizno i objektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odrediti kriterijume o maksimalnom broju zaposlenih u administraciji.

"Predlog je za sada, i verujem da će tako i biti, da se odrede maksimumi broja zaposlenih. Trenutno radimo na tome da precizno damo objektivne kriterijume koji možda neće biti savršeni ali će biti mnogo bolji nego nekakvo linearno smanjenje broja zaposlenih o kome nema reči", kazala je ona u Bujanovcu.

Udovički je navela da je potrebno odrediti "koliko je racionalno da radi u određenim institucijama i kada se taj maksimum u određenim lokalnim samoupravama odredi, na toj lokalnoj samoupravi je da odredi koja su to mesta najvažnija i koja mesta treba da popune a gde treba da smanji broj".

Kako je ocenila, za sprovođenje kompletnog programa uređenja državne i lokalne administracije biće potrebno oko tri godine.

Ministarka je naglasila tri opštine na jugu Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđa imaju i specifične probleme.

"Ovo je vlada koja radi za budućnost, želimo da gradimo zemlju u kojoj će svi građani, sva deca - albanska, srpska i romska da ostanu ovde i da imaju priliku da se ovde zapošljavaju. Zato je potrebno da ovde prevaziđemo određeno nepoverenje koje još uvek vlada i da krenemo da gradimo saradnju", poručila je Udovički.

Ministarka je navela da je od 2000. godine Vlada Srbije, mimo opštinskih budzeta dodatno uložila u Preševo, Bujanovac i Medveđu 110 miliona evra i da će nastaviti da pomaže to područje.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi potvrdio je da je sastanak sa ministarkom protekao u veoma otvorenoj i tolerantnoj atmosferi i da se razgovaralo o problemima.

"Otvoreno smo razgovarali o problemima zapošljavanja Albanaca u državnim službama, o problemima u zdravstvu, obrazovanju ali i o svemu što je važno za jednu lokalnu samoupravu“, kazao je Arifi.

Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković posebno je zadovoljan što se razgovaralo o prevazilaženju problema oko popisa stanovništa u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

"Posebno je značajno što su svi učesnici sastanka ocenili da se stvaraju povoljni uslovi za nastavak dogovoranja oko popisa stanovnika“, naglasio je Stanković.

Udovički će posebno razgovarati u Bujanovcu sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom i predstavnicima Crvenog krsta.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bujanovac: Prihvaćeni nazivi ulica

Izvor: B92, 03.Mar.2015

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da je problem oko promene naziva ulica u Bujanovcu rešen...Ona se sastala u Bujanovcu sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom...Udovički je rekla da je pre nekih nedelju dana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.