Stanković: Zapaljiva retorika ne izaziva tenzije u Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Zapaljiva retorika ne izaziva tenzije u Bujanovcu

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, Zoran Stanković, osudio je svaku zapaljivu retoriku koja može da utiče na stabilnost tog prostora i ni na jedan način ne doprinositi napretku i boljitku stanovništva ovih opština.

"Bujanovac je grad u Republici Srbiji u kojem od vajkada žive Srbi, Albanci, Romi i drugi. Pozivamo sve političke aktere i one koji bi to hteli da budu da se ponašaju odgovorno i saglasno zakonima i Ustavu Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije", izjavio je Stanković, i istakao da niko nema pravo da kvalifikuje ljude na podobne i nepodobne, bez obzira na njihovu političku orijentaciju.

U saopštenju Koordinacionog tela Stanković naglašava da izjave koje su po sadržaju suprotne zakonima ove zemlje nisu do sada, niti će izazvati podizanje tenzija i destabilizaciju tog područja, jer je takvih pokušaja bilo i ranije.

Stanković je kazao da veruje ljudima koji žive na tom području, jer je ubeđen da one neće uticati na njihov stav po pitanju očuvanja dobrih međuetničkih, ali i međuljudskih odnosa i da će svi oni kao i do sada poštovati zakone Republike Srbije u svom svakodnevnom radu i životu.

"I Srbima i Albancima i svima koji žive u tim opštinama Republika Srbija, nadležni državni organi i Koordinaciono telo garantuju slobodu kretanja i sva ljudska prava koja im po zakonima pripadaju. Koordinaciono telo će i dalje nastaviti kao i do sada da zajedno sa drugim državnim organima Republike Srbije radi na poboljšanju uslova života i rada građana u tim opštinama", rekao je Stanković.
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.