Tužilaštvo naložilo policiji da ispita pretnje Miše Vacića

Izvor: JužneVesti.com, 25.Okt.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo naložilo policiji da ispita pretnje Miše Vacića

Odeljenje vranjskog Osnovnog Tužilaštva u Bujanovcu naložilo je bujanovačkoj policiji da ispita okolnosti i izjave Miše Vacića, lidera Srpske desnice, koji je na osnivanju odbora te stranke u Bujanovcu pretio predstavnicima Srba u lokalnim institucijama, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu.

Vacić je u sredu, 23. oktobra političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao navodnim Srbima, poručivši da će njihova mesta zauzeti predstavnici Srpske desnice.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Povodom izjave Vacić Miše, lidera Srpske desnice na osnivačkoj skupštini lokalnog odbora stranke u Bujanovcu 23.10.2019. godine, tužilačko odeljenje u Bujanovcu stavilo je zahtev Policijskoj stanici Bujanovac za prikupljanje potrebnih obaveštenja - kažu iz Tužilaštva.

Podsetimo, kako je u četvrtak, 24. oktobra preneo portal Bujanovačke, Vacić smatra da su najveći problem u Bujanovcu “domaći izdajnici koji šuruju sa šiptarima” i oni će, kako je rekao, “ biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali srpsku desnicu”.

Lider Srpske desnice rekao je još i to da će ako treba dovesti “najzajebanije ljude” koji će ako treba blokirati ceo grad dok ne otera one koji korupcijom uništavaju Bujanovac.

Uvrede Vacića posebno su se odnosile na Bogoljuba Tomića, direktora Duvanske industije Bujanovac.

Vacić je rekao i da je Srpska desnica za dijalog sa lojalnim Albancima koji poštuju Srbiju i da će njima uvek pružiti ruku.

Urednik Bujanovačkih Nikola Lazić Vacićev govor ocenio je kao zapaljiv i opasan.

Iz policije se za sada o ovom slučaju niko nije oglasio.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Vacića: Pretio i Albancima i Srbima u Bujanovcu?

Izvor: OkRadio.rs, 25.Okt.2019

Bujanovačko Odeljenje Osnovnog tužilaštva u Vranju dalo je nalog policiji u Bujanovcu (koja je deo PU Vranje) da ispita okolnosti i sadržaj izjava Miše Vacića, lidera Srpske desnice, prilikom osnivanja odbora te stranke u ovom gradu, nezvanično saznaju Bujanovačke. Kako piše portal Bujanovačke,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.