Stanković: Nezaposlenost najveći problem tri opštine na jugu

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Nezaposlenost najveći problem tri opštine na jugu

Šef Koordinacionog tela za Jug Srbije Zoran Stanković naveo je da izjavama lidera Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe koji zagovaraju pripajanje tih opština Kosovu ne treba pridavati veći značaj i da je najveći problem lokalnog stanovništva nezaposlenost i druga ekonomska pitanja, koja pogoduju radikalnim političarima.

Prema njegovim rečima, retorici albanskih političara iz te tri opštine se daje značaj u medijima, ali da se oni u praktičnom smislu ne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ponašaju ekstremno ili neustavno, te da njihov navodni zahtev da se to područje pripoji Kosovu nije ni poslat.

"Pisani zahtev nije poslat. Znam sigurno da nije poslat... Ove tri opštine nisu i neće biti predmet razgovora u Briselu", naveo je Stanković.

 On je kazao i da je njegova kancelarija prošlog meseca obavila razgovore sa četiri ambasadora i tri visoka predstavnika međunarodne zajednice u Beogradu, koji su mu potvrdili da razmena teritorije neće biti.

Kao najveći problem tih opština, Stanković navodi nezaposlenost, koja je za radno sposobno stanovništvo veća od 50 odsto, kao i tom činjenicom izazvano iseljavanje stanovništva.

"Koordinaciono telo za ove opštine postoji već 17 godina i do sada je iz njegovog budžeta uloženo oko 25 miliona evra za infrastrukturne projekte", i dodao da je iz budžeta tog tela u istom periodu ukupno uloženo "više desetina miliona evra".
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.